Α ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ

on .

perama

Πέραμα-Ελεούσα 2-3

• Με το δεξί μπήκε στις αγωνιστικές της υποχρεώσεις για το 2019 η Ελεούσα παίρνοντας μεγάλη νίκη μέσα στο Πέραμα με 2-3 και διατηρήθηκε σε τροχιά τίτλου.
Το Κλειδί» στο παιχνίδι ήταν τα δύο γκολ που πέτυχε σε διάστημα δύο λεπτών στο δεύτερο μέρος η Ελεούσα και από εκεί και πέρα δεν μπόρεσε να αντιδράσει το Πέραμα και παρά τη μείωση του σκορ δεν είχε ευκαιρίες για να απειλήσει την εστία του Γεωλδάση Γ.
Το πρώτο δεκάλεπτο η Ελεούσα είχε τον έλεγχο του αγώνα, αλλά πρώτο απείλησε το Πέραμα στο 5’ με τον Τσακανίκα Β. να κάνει το σουτ και την μπάλα να καταλήγει λίγο άουτ.
Την ίδια τύχη είχε στο 9’ για λογαριασμό της Ελεούσας το σουτ που έκανε ο Βελτσίστας.
Στο 22’ μπαλιά του Καλέ στον Νάκο σουτ του τελευταίου μπλοκάρει τη μπάλα ο Βάσιος.
Το Πέραμα στο 25’ είχε δοκάρι σε απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Τζάλλα.
Στο 27’ ο Σταματόπουλος έκανε τη σέντρα, ο Τάτσης την κεφαλιά με τον Γεωλδάση Γ. να αποκρούει τη μπάλα.
Νέα ευκαιρία στο 28’ για το Πέραμα με τον Τσακανίκα Ι. να κάνει το σουτ και τον Γεωλδάση Γ. και πάλι να αποκρούει σωτήρια τη μπάλα.
Η υπεροχή του Περάματος καρποφόρησε στο 31’ όταν ο Τζάλλας έκανε το σουτ, στην πορεία της μπάλας βρέθηκε ο Τάτσης και με πλασέ την έστειλε στα δίχτυα.
Ο Βελτσίστας στο 33’ έκανε την πάσα στον Τζιάλλα αυτός με σουτ έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ.
Η Ελεούσα κατάφερε να ισοφαρίσει στο 40’ με σουτ του Νάκου.
Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι και στο 54’ πήραν το προβάδισμα στο σκορ με τον Πέτσιο να κάνει τη σέντρα και ο Τζιάλλας με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.
Δεν πρόλαβαν οι γηπεδούχοι να συνέλθουν από το 1-2 και στο 56’ η Ελεούσα πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων με τον Τζιάλλα να κάνει τη σέντρα και τον Βελτσίστα με σουτ να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-3.
Η Προοδευτική μείωσε σε 2-3 στο 69’ όταν ο Τσακανίκας Ι. έδωσε τη μπάλα στον Μάη και αυτός με ωραίο σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Γεωλδάση Γ.
Η τελευταία ευκαιρία στο ματς ήταν για την Ελεούσα στο 90’ με τον Πέτσιο με δυνατό σουτ αρκετά μέτρα έξω από την μεγάλη περιοχή να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι.
Διαιτησία: Πάνος Ι. (Τσάντας-Σπυρογιώτης).
Πέραμα: Βάσιος, Συμεωνίδης (61’Οικονόμου), Τσακανίκας Β., Στόλης, Λισγάρας, Διαμάντης, Μπαρούτας (36’ Μάης), Τσακανίκας Ι., Σταματόπουλος (70’ Ντόβας), Τάτσης, Τζάλλας.
Ελεούσα: Γεωλδάσης Γ., Πέτσιος, Πότσης Γ., Οικονόμου, Πότσης Θ., Τζιάλλας (76’ Τζουρμανάς), Πεπόνης (83’ Σοκορέλης), Βελτσίστας (90’ Τσίκας), Νάκος, Καλές (67’Κωνσταντινίδης).

Ανατολή Κουτσελιό 7-0

• Για την τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου η Ανατολή επικράτησε με το ευρύ 7-0 του Κουτσελιού. Και παραμένει σε απόσταση αναπνοής από τον Αγροτικό Αστέρα.
Η Ανατολή στο πρώτο μέρος είχε την ουσία, πετυχαίνοντας δυο τέρματα σε διάστημα ενός λεπτού, ενώ στην επανάληψη ήταν καταιγιστική, δημιουργώντας ακόμη περισσότερες ευκαιρίες και πετυχαίνοντας πέντε ακόμη τέρματα.
Το Κουτσελιό στεκόταν καλά μέχρι το ημίωρο αλλά στη συνέχεια παραδόθηκε στις επιθετικές ορέξεις των γηπεδούχων, μη μπορώντας να βγάλει την παραμικρή αντίδραση.
Στο 5’ ο Φωλίνας πλάσαρε με τον Μπαλαούρα να αποκρούει, ενώ στο 7’ ο Θανάσης αστόχησε εξ επαφής.
Η έμπνευση του Εμβραίζογλου εντός περιοχής και το ασύλληπτο σουτ έφεραν το 1-0 για τους γηπεδούχους στο 32’.
Δευτερόλεπτα αργότερα ο Φωλίνας με διπλή προσπάθεια έκανε το 2-0 για την Ανατολή.
Ο Θανάσης στο 50’ υποδέχθηκε την μπαλιά από τον Σκανδάλη και με πλασέ νίκησε τον Μπαλαούρα για το 3-0, σφραγίζοντας ουσιαστικά την υπόθεση νίκη για τους γηπεδούχους. Στο 60’ ο Μπαλαούρας είπε όχι στον Χριστακόπουλο, ενώ στο 63’ χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για το Κουτσελιό να μειώσει στο σκορ. Ο Αλεξίου έκανε το σουτ με τον Διαμάντη να αποκρούει και στην εξέλιξη της φάσης ο Δάσκαλος αστόχησε με πλασέ από κοντά.
Στο 65΄η Ανατολή είχε δοκάρι με τον Χριστακόπουλο, ενώ στο 66’ έφτασε στο 4-0 με κεφαλιά του Θανάση ύστερα από σέντρα του Εμβραίζογλου.
Ο Χριστακόπουλος έκανε το 5-0 με κεφαλιά στο 76’ ύστερα από τη σέντρα του Φωλίνα, ενώ στο 81’ ο Θανάσης του Κουτσελιού έστειλε άθελά του τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του ύστερα από τη σέντρα του Χριστακόπουλου για το 6-0. Το τελικό 7-0 διαμόρφωσε ο Σκανδάλης στο 86’.
Διαιτησία: Σταματελόπουλος (Μαγγιώρος- Κοσίνας)
Ανατολή (Ζώης) : Διαμάντης, Δήμος (54’ Γκούμας), Φίλιος , Μπίζιος (67’ Δημακόπουλος), Τζίμας (54’ Μιχαηλίδης), Κολιός, Σκανδάλης, Εμβραίζογλου, Θανάσης, Κλιτσινάρης (54’ Χριστακόπουλος), Φωλίνας.
Κουτσελιό (Ντόβας) : Μπαλαούρας, Δάσκαλος, Γιωτίτσας, Ευθυμιάδης (64’ Ντούτσης), Κακαράντζας Α, Αναγνωστόπουλος, Δημητρίου (46’ Κακαράντζας Μ), Αγγέλης (51’ Θανάσης), Αλεξίου, Γκεσούλης (46’ Μητρογιάννης),Τσέλλιος.
NIKOΣ ΓΙΩΤΙΤΣΑΣ

Κόνιτσα-Μικρασιάτες 2-3

 

• Μόνο τυχαία δεν είναι η πορεία των Μικρασιατών στο φετινό πρωτάθλημα με την ομάδα του Γιώργου Θρασκιά να δείχνει μεγάλη δύναμη και πάθος και παρότι βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ κατάφερε να κάνει τη μεγάλη ανατροπή και να πάρει το τρίποντο επικρατώντας τελικά με σκορ 2-3.
Μια νίκη που την διατηρεί σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή και φαίνεται ότι θα είναι ένας υπολογίσιμος αντίπαλος για τους υπόλοιπους διεκδικητές του πρωταθλήματος.
Με γκολ από τα αποδυτήρια ξεκίνησε η Κόνιτσα αφού στο 4’ κέρδισε πέναλτι σε αντροπή του Κίτσου από τον Νάκο, το πέναλτι εκτέλεσε ο Κίτσος κάνοντας το 1-0.
Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 9’ με τον Ναυρόζογλου να κάνει την πάσα στον Κοτσώνη και αυτός με πλασέ ισοφάρισε σε 1-1.
Η Κόνιτσα στο 11’ πήρε και πάλι προβάδισμα στο σκορ με ωραίο ανάποδο ψαλιδάκι του Κίτσου.
Δυνατό σουτ του Ναυρόζογλου στο 30’ απέκρουσε τη μπάλα ο Χατζηρούμπης.
Στο 37’ σουτ του Κίτσου μέσα από την περιοχή και ο Νάκος αποκρούει τη μπάλα.
Η ΑΕΜ ισοφάρισε σε 2-2 στο 43΄ με τον Δάσκαλο να εκτελεί κόρνερ και ο Μπαλαντάνης με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Χατζηρούμπη.
Ο Κίτσος στο 47΄ έκανε πολύ ωραία ατομική ενέργεια αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον Νάκο.
Στο 54’ σουτ του Σουκουλλάνη απέκρουσε τη μπάλα ο Χατζηρούμπης.
Ο Σουκουλλάνη στο 65’ εκτέλεσε φάουλ με τον Χατζηρούμπη να διώχνει σωτήρια.
Τη νίκη στους Μικρασιάτες έδωσε στο 89’ με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ ο Σουκουλλάνη.
Διαιτησία: Τάσης (Θανασιάς-Λιόντος).
Κόνιτσα: Χατζηρούμπης, Ράγγας Φ., Ρούστα, Σπανός Χ., Σπανός Α., Μήτσος, Κίτσος, Χαλούλος (76’ Βλάχος Χ.), Πούλιος (83’ Διαμάντης), Δημόπουλος, Γαλανός.
Μικρασιάτες: Νάκος, Λάγκας, Μπαλαντάνης Ν., Μπαλαντάνης Κ.(87’ Τσιέπας), Δρόσος, Ναυρόζογλου Α., Κοτσώνης (81’ Παπαγιάννης), Ναβρούζογλου (49’ Σουκουλλάνη), Ναυρόζογλου Γ., Ναυρόζογλου Ι., Δάσκαλος

Κατσικά-Μέτσοβο 3-1

 

• Στο πρώτο του παιχνίδι ως προπονητής της Κατσικάς, ο Γιώργος Λαδιάς είδε την ομάδα του να επικρατεί με 3-1 του Μετσόβου κάνοντας το καλύτερο ποδαρικό στο πρωτάθλημα για το 2019.
Η Κατσικά πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση στο πρώτο μέρος προηγήθηκε 2-0 και παρότι στο δεύτερο ημίχρονο πιέστηκε από τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι κατάφεραν να μειώσουν το σκορ, μπόρεσε να πετύχει και τρίτο τέρμα "κλειδώνοντας" έτσι τη νίκη.
Μόλις στο 10΄ ο Γούλας ανατράπηκε από τον Μπλέτσο στην περιοχή με τον διαιτητή κ. Νέο να δίνει πέναλτι, ένα πέναλτι που αμφισβητήθηκε έντονα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Βλάχος, με τον Αγγέλη να πέφτει στη σωστή γωνία και να αποσοβεί τον κίνδυνο.
Η ομάδα του Γιώργου Λαδιά συνέχισε να είναι άκρως επιθετική και στο 15΄ ο Βαρτζιώτης έβγαλε από αριστερά την πάσα στον Γιαννάκη, εκείνος έκανε την μπαλιά-τρύπα στον Αντωνίου και ο τελευταίος από πλάγια αριστερά θέση με πλασέ έκανε το 1-0.
Η Θύελλα συνέχισε στο ίδιο «μοτίβο» και στο 18΄ ο Μηλίτσης έβγαλε έκανε την σέντρα, ο Γιαννάκης με κεφαλιά έβγαλε πάσα στον επερχόμενο Παπαβασιλείου και ο τελευταίος με κεφαλιά διαμόρφωσε το 2-0.
Οι γηπεδούχοι έχασαν και άλλες ευκαιρίες και συγκεκριμένα στο 26΄ με τον Αντωνίου και στο 44΄ όταν κέρδισε έμμεσο φάουλ, όπου μετά την εκτέλεση η μπάλα έφτασε στον Παπαβασιλείου ο οποίος σούταρε αλλά έφτασε στον Βαρτζιώτη προ της γραμμής ο οποίος την έβγαλε άουτ με το σώμα του.
Στο δεύτερο ημίχρονο η Κατσικά έδωσε χώρο στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι το εκμεταλλεύτηκαν εν μέρει, καθώς στο 64΄ πέτυχαν την μείωση του σκορ όταν ο Παλαιοπάνος εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα έφτασε στον Γουδέβενο και εκείνος με κεφαλιά στον Μπαλιούσκα ο οποίος έκανε το 2-1.
Δύο λεπτά αργότερα ο Παλαιοπάνος με φοβερό σουτ λίγο έλειψε να ισοφαρίσει με την μπάλα να προσκρούει στο δοκάρι.
Στο 70΄ ο Νικολάου δέχθηκε την δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή Νέο αφήνοντας τη Θύελλα με δέκα παίκτες.
Παρ΄ όλα αυτά η Θύελλα δεν σταμάτησε να διεκδικεί και το τρίτο της γκολ χάνοντας δυο καλές ευκαιρίες και συγκεκριμένα στο 74΄ με τον Μπελεβέτη όπου είχε σουτ στο δοκάρι και στο 79΄ με τον Γιαννάκη ο οποίος βγήκε τετ α τετ αλλά το σκαφτό του σουτ πέρασε πάνω από τα δοκάρια.
Τελικά το τρίτο τέρμα των γηπεδούχων ήρθε στο 83΄ όταν ο Γιαννάκης έκανε το γύρισμα, ο Αντωνίου πήρε την κεφαλιά στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής , έδωσε την πάσα στον Μπελεβέτη και εκείνος με αριστοτεχνικό πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 3-1.
Διαιτησία: Νέος (Μπαντής, Γκέλης)
Κατσικά: Τσακτσίρας, Νικολάου, Μηλίτσης, Βαρτζιώτης, Λισγάρας (46΄Μπελεβέτης), Παπαβασιλείου, Γούλας, Αντωνίου, Γιαννάκης, Βλάχος (68΄ Μάντζιος), Τάτσης
Μέτσοβο: Αγγελής, Μπαλιούσκας, Γεωργίου, Κέντρος, Πατσιάς, Γκουντέβενος, Μπλέτσος (46΄Ζουβγιάς), Τσουλιάης Κ. (89΄ Παπάζης), Γουδέβενος, Παλαιοπάνος, Τσουλιάης Θ.

 

 ΚΡΑΨΗ- ΝΗΣΙ 1-1

• Επιστροφή στην αγωνιστική δράση, για τα ερασιτεχνικά μας πρωταθλήματα και συγκεκριμένα στην 15η και τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου της Hall of Brands A ερασιτεχνικής κατηγορίας, όπου συναντήθηκαν στο γήπεδο της Λιμνοπούλας, ο ΠΑΣ Κράψης και ο Αετός Νήσου, με τις δύο ομάδες να μοιράζονται τον βαθμό της ισοπαλίας, στο πρώτο παιχνίδι για το 2019.
Το αποτέλεσμα αδικεί τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι στο μεγαλύτερο κομμάτι του παιχνιδιού ήταν καλύτεροι, χάνοντας αρκετές κλασικές ευκαιρίες, ενώ ήταν εκείνοι που προηγήθηκαν στο σκορ, και τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν με έναν...αμφισβητούμενο τρόπο και να παίρνουν ένα πολύτιμο βαθμό, δείχνοντας παράλληλα, πως η βαθμολογική διαφορά των δύο ομάδων δεν είναι τυχαία.
Αγωνιστικά, το πρώτο ημίχρονο ανήκε στους Νησιώτες, οι οποίοι είχαν την πρώτη καλή στιγμή στον αγώνα, όταν στο 5΄από το φάουλ του Πρέντζα, η μπάλα βρέθηκε στην περιοχή του Σταυρόπουλου, έσκασε μπροστά στον Γκόντζο και πέρασε άουτ, δίπλα από το δοκάρι.
Στο 11΄ ο ίδιος παίκτης (Γκόντζος), έχασε μεγάλη ευκαιρία, όταν βρέθηκε τετ α τετ με τον Σταυρόπουλο, κάνοντας το σουτ, με τον τερματοφύλακα της Κράψης να μπλοκάρει την μπάλα.
Οι γηπεδούχοι είχαν την πρώτη τους καλή στιγμή στο 25΄ με το δυνατό σουτ του Σταμούλη να καταλήγει στην αγκαλιά του Τσαμητρόπουλου.
Στο 31΄ο Πρέντζας, έπειτα από ωραία ατομική ενέργεια, μπήκε στην μεγάλη περιοχή, έκανε το σουτ, με την μπάλα να καταλήγει ξυστά από το κάθετο δοκάρι της αντίπαλης εστίας, ενώ ο ίδιος παίκτης είχε παρόμοια χαμένη ευκαιρία, αμέσως μετά, με την μπάλα να απομακρύνεται από τους αμυντικούς του ΠΑΣ, παραμένοντας έτσι το 0-0, μέχρι και την λήξη του ημιχρόνου.
Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν φουριόζοι και ο Πρέντζας κατάφερε στο 47΄ να ανοίξει το σκορ, σημειώνοντας ένα πολύ ωραίο τέρμα, με δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής , γράφοντας το 0-1.
Οι «κίτρινοι»προσπάθησαν να απαντήσουν λίγο αργότερα με τον Σταμούλη, ο οποίος με δυνατό σουτ στην κίνηση, δεν ανησύχησε τον Τσαμητρόπουλο, ο οποίος μπλόκαρε ψύχραιμα την μπάλα.
Η ισοφάριση για την Κράψη, ήρθε στο 72΄, όταν από την εκτέλεση φάουλ του Φαρμάκη, η μπάλα βρέθηκε στην μικρή περιοχή του Τσαμητρόπουλου, ο οποίος απέκρουσε αρχικά την μπάλα,ενώ συγκρούστηκε με τον Αλεξίου, και καθώς οι δύο παίκτες βρίσκονταν στο έδαφος, ο Σήτος με προβολή σε κενή εστία έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1, με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται έντονα για επιθετικό φαουλ.
Παρά την ισοφάριση, ο Αετός δεν σταμάτησε να προσπαθεί για το γκολ που θα του χάριζε το πολυπόθητο τρίποντο, χωρίς όμως αποτέλεσμα, χάνοντας μοναδική ευκαιρία στο 78΄, όταν η μπαλιά του Λούντζη από τα πλάγια βρήκε τον Μπίλη μέσα στην μικρή περιοχή, με τον Σταυρόπουλο να πραγματοποιεί την απόκρουση του παιχνιδιού, διώχνοντας ενστικτωδώς με τα ακροδάχτυλα, παραχωρώντας το κόρνερ.
Το 1-1 δεν άλλαξε μέχρι και την λήξη του παιχνιδιού, με τους φιλοξενούμενους να μην καταφέρνουν για ακόμη μια φορά να πάρουν αυτό που τους αξίζει.
Διαιτησία:Μπούμπας (Σιόντης –Αρβανίτης)
ΠΑΣ Κράψης (Χρήστος Αγγέλης):Σταυρόπουλος, Σήτος, Καρατζιάς, Φαρμάκης, Σταμούλης, Κατσούδας, Αλεξίου, Κατσάνος, Βυζάς, Θεοδώρου (54΄Παράσχης), Ζαμπέτας (54΄ Κουκλίδης).
Αετός Νήσου (Αποστόλης Τόλης):Τσαμητρόπουλος, Στραγάλης, Γρίβας, Κουβάτης, Κοτσίνας, Μάτσιας Χ., Πολύζος (22΄ λ. τρ. Κονδύλης), Στογιάννης, Πρέντζας, Μπίλης, Γκόντζος (68΄ Λούντζης).
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΙΩΛΟΥ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 

Πράμαντα-Μουσιωτίτσα 3-0
Ανατολή-Κουτσελιό 7-0
Πίνδος Κόνιτσας-Μικρασιάτες 2-3
Κατσικά-Μέτσοβο 3-1
ΠΑΣ Κράψης-Αετός Νήσου 1-1
Πέραμα-Ελεούσα 2-3
Ζωοδόχος-Αγροτ. Αστέρας 0-2
Χουλιαράδες-Καστρίτσα 2-1

βαθμολογία

1. Αγροτ. Αστέρας 35 46-16
2. Ανατολή 34 44-10
3. Ελεούσα 32 32-17
4. Κατσικά 31 27-12
5. Μικρασιάτες 31 22-17
6. Χουλιαράδες 27 25-16
7. Προοδ. Περάματος 25 21_21
8. ΠΑΣ Κράψη 25 26-19
8. Χουλιαράδες 24 23-15
9. Μέτσοβο 21 25-30
10. Καστρίτσα 20 25-22
11. Πίνδος Κόνιτσας 18 16-19
12. Ζωοδόχος 12 15-30
13. Κουτσελιό 10 9-32
14. Πράμαντα 8 17-32
15. Αετός Νήσου 5 11-24
16. Μουσιωτίτσα -9 5-48

επόμενη

(26, 27/1/2019)
Α.Ε Μικρασιατών - Κεντ. Μουσιωτίτσας
Α.Ο. Ανατολής - Α.Ε. Χουλιαράδων
Π.Α.Σ.Μετσόβου - Π.Α.Σ.ΚΡΑΨΗΣ
Α.Ε.Πραμάντων - Προοδ. Περάματος
Αγροτ. Καστρίτσας - Πίνδος Κόνιτσας
Π.Α.Ο.Κουτσελιού - Θύελα Κατσικάς
Α.Σ.Αετός Νήσου - Α.Ο.Ζωοδόχος
Αγροτ. Αστέρας - Θύελλα Ελεούσας