Ο ΠΑΣ Γιάννινα αναζητά βαθμούς και το χαμένο ηθικό του…

on .

pas

• Χωρίς ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα, αλλά και δίχως καλή ψυχολογία μετά τα τελευταία γεγονότα, ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει ακόμα ένα πολύ δύσκολο εμπόδιο μπροστά του καθώς υποδέχεται σήμερα το απόγευμα (5:15 μ.μ.) τον φορμαρισμένο Ολυμπιακό στο «Ζωσιμάδες» για την 17η αγωνιστική της Super League.
Η κατάσταση στην ομάδα της Ηπείρου είναι έκρυθμη μετά τη βαριά ήττα από την ΑΕΚ, με τους οπαδούς να βγάζουν ανακοινώσεις για την κατρακύλα της ομάδας και να βάλλουν με βαρύτατες κατηγορίες εναντίον του προέδρου Γιώργου Χριστοβασίλη, του προπονητή, αλλά και ορισμένων ποδοσφαιριστών. Μέσα σε όλα αυτά οι παίκτες και το τεχνικό επιτελείο των Ηπειρωτών προσπαθούν να μαζέψουν τα κομμάτια τους και να εμφανιστούν τουλάχιστον πιο ανταγωνιστικοί κόντρα στον Ολυμπιακό, ο οποίος αυτή την περίοδο βρίσκεται σε καλή κατάσταση, ενώ είναι και η μοναδική ελληνική ομάδα που συνεχίζει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Με συντηρητικό σχήμα
Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας ο Γιάννης Πετράκης και το τεχνικό επιτελείο προσπάθησαν να ανορθώσουν το καταρρακωμένο ηθικό των παικτών, ενόψει και της δύσκολης συνέχειας. Ο Ρεθυμνιώτης τεχνικός προσανατολίζεται σε αλλαγή σχηματισμού αλλά και ορισμένων παικτών για το βασικό σχήμα που θα παρατάξει κόντρα στην ομάδα του Πειραιά. Άλλωστε το 4-4-2 σε ρόμβο αποδείχτηκε αρκετά επιθετικογενές και παράτολμο κόντρα στην ΑΕΚ και ενδεχομένως ο Πετράκης να πάει σε πιο συντηρητικό και αμυντικογενές σχήμα. Πάντως, ο προπονητής του ΠΑΣ δεν φανέρωσε σε καμία από τις προπονήσεις της εβδομάδας τα σχέδια του και προτίμησε να «ανακατέψει την τράπουλα», αν και το πιθανότερο είναι να παρατάξει τον ΠΑΣ με τριάδα στην άμυνα.
Η ενδεκάδα
Η ομάδα της Ηπείρου έκανε δύο μεταγραφές παίρνοντας για ένα εξάμηνο δανεικό τον Δημήτρη Μάνο από τον Ολυμπιακό, ενώ χτες ανακοινώθηκε και η απόκτηση του Γεωργιανού αριστερού οπισθοφύλακα Λάσα Σεργκελασβίλι. Παρότι ο Μάνος προπονείται κανονικά με την ομάδα και βρίσκεται σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς, είναι δεδομένο ότι δεν θα αγωνιστεί κόντρα στους Πειραιώτες, έπειτα από συμφωνία μεταξύ των δύο ομάδων. Από εκεί και πέρα ο Γιάννης Πετράκης δεν υπολογίζει τον Λέο, ο οποίος ακολουθεί το κανονικό πρόγραμμα προπονήσεων, ωστόσο δεν είναι ακόμα 100% έτοιμος να ανταποκριθεί στις συνθήκες και τις δυσκολίες ενός αγώνα.
Αποστολή ούτε αυτή τη φορά ανακοινώθηκε από πλευράς ΠΑΣ Γιάννινα, κίνηση που έχει παγιωθεί τον τελευταίο καιρό, αν και δεν αναμένονται ιδιαίτερες εκπλήξεις στο ποιοι θα την απαρτίζουν. Τα ερωτηματικά αφορούν το βασικό σχήμα και κυρίως αν ο Πετράκης θα επιλέξει για τρίτο στόπερ τον Σκόνδρα ή τον Λίλα. Στα πλάγια μπακ είναι δύσκολο έως αδύνατο να αλλάξει κάποιο πρόσωπο, ενώ αλλαγές θα γίνουν στα χαφ.
Μια παρακινδυνευμένη πρόβλεψη αρχικής ενδεκάδας είναι η εξής: Βελλίδης, Αποστολόπουλος, Μπουκουβάλας, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Σκόνδρας, Λίλα, Σιόντης, Νικολιάς, Αθανασιάδης, Κρίζμαν.
Στον ΠΑΣ ο Σεργκελασβίλι
Στη δεύτερη χειμερινή μεταγραφή του προχώρησε χτες ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς ανακοίνωσε την απόκτηση του Γεωργιανού αριστερού μπακ-χαφ Λάσα Σεργκελασβίλι.
Ο 27χρονος Σεργκελασβίλι αγωνίζονταν στην Ρίγα της Λετονίας τα δύο τελευταία χρόνια από την οποία αποχώρησε πριν από λίγες ημέρες, ενώ πριν αγωνιζόταν στην πατρίδα του σε Ντιναμό Τιφλίδας και Σαμτρέντια.
Είναι διεθνής με την Εθνική ομάδα της Γεωργίας με την οποία μετράει επτά συμμετοχές και μπορεί να καλύψει τόσο την θέση του μπακ όσο και του χαφ
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα αναφέρει τα εξής:
Η Π.Α.Ε. Π.Α.Σ. Γιάννινα 1966 ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με τον Γεωργιανό ποδοσφαιριστή Lasha Sergelashvilli.
Ο 27χρονος αμυντικός αγωνιζόταν στην FK Rīgas της Λετονίας τα δύο τελευταία χρόνια, ενώ πριν αγωνιζόταν στην Ντιναμό Τιφλίδος και την Σαμτρέντια.
Είναι διεθνής με την εθνική ομάδα της Γεωργίας με την οποία μετράει επτά συμμετοχές. Καλώς ήρθες Lasha!
Βαρύ πρόστιμο στον ΠΑΣ
Τσουχτερό ήταν για τη διοίκηση του ΠΑΣ Γιάννινα το πρόστιμο που της επιβλήθηκε για τη συμπεριφορά των φιλάθλων στο περασμένο παιχνίδι με την ΑΕΚ και συγκεκριμένα την είσοδο των οπαδών στο ταρτάν του Εθνικού Σταδίου κατά την ανάπαυλα του ημιχρόνου. Συγκεκριμένα, το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό της Super League επέβαλε χρηματιμό πρόστιμο 20.000 ευρώ στη γιαννιώτικη ομάδα. Να σημειωθεί ότι το άρθρο με το οποίο κλήθηκε σε απολογία ο ΠΑΣ είχε χρηματικό πρόστιμο από 20.000 έως 100.000 ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι η ΠΑΕ τη γλίτωσε με το μικρότερο δυνατό ποσό, εφόσον κρίθηκε ένοχη.
Διαιτητής ο Παπαδόπουλος
Ο Ιωάννης Παπαδόπουλος από την Μακεδονία ορίστηκε να διευθύνει τη σημερινή αναμέτρηση του ΠΑΣ με τον Ολυμπιακό. Βοηθοί του Παπαδόπουλου θα είναι ο Κωνσταντίνος Νικολαΐδης και ο Δημήτρης Νατσιόπουλος από την Μακεδονία και τέταρτος ο Αριστομένης Κουτσιαύτης από την Άρτα. Παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Θεόδωρος Γκαιτατζής από τη Δράμα.
Χωρίς τέσσερις ο Ολυμπιακός
Δίχως ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα πέραν των τριών γνωστών τραυματιών θα παραταχθεί ο Ολυμπιακός στο σημερινό παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο «Ζωσιμάδες». Οι ερυθρόλευκοι ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους το πρωί της Παρασκευής για το ματς με τους Ηπειρώτες με προπόνηση που έγινε στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» και όχι στο προπονητικό κέντρο στου Ρέντη. Ο Τοροσίδης συμμετείχε κανονικά στο πρόγραμμα και έθεσε εαυτόν στη διάθεση του Πορτογάλου Πέδρο Μαρτίνς. Αντίθετα, στην αποστολή δεν βρίσκονται οι Σολδάνο, Μεριά και Τσιμίκας, όπως και ο Καμαρά που είναι τραυματίας και αναμένεται την Δευτέρα να μπει σε πρόγραμμα με φουλ ρυθμούς προπονήσεων.
Μετά το τέλος της προπόνησης ο 48χρονος Πορτογάλος τεχνικός ανακοίνωσε την 19μελή αποστολή που ταξίδεψε αεροπορικώς για τα Γιάννινα.
Αναλυτικά την αποστολή αποτελούν οι: Χουτεσιώτης, Ζοζέ Σα, Ελαμπντελαουί, Κούτρης, Μιράντα, Βούκοβιτς, Τοροσίδης, Σισέ, Μπουχαλάκης, Νάτχο, Φορτούνης, Φετφατζίδης, Χριστοδουλόπουλος, Γκιλιέρμε, Μασούρας, Ναουέλ, Ποντένσε, Γκερέρο, Χασάν.