Με αλλαγές ο ΠΑΣ Γιάννινα θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό

on .

PAS PROPONHSH 17 1 19

• Με πρωινή προπόνηση παρουσία της πρώτης χειμερινής μεταγραφής, του Δημήτρη Μάνου, συνεχίστηκε χτες και ολοκληρώνεται σήμερα το πρωί η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα για το εντός έδρας παιχνίδι του Σαββάτου με αντίπαλο τον Ολυμπιακό στο «Ζωσιμάδες».

Οι παίκτες και το τεχνικό επιτελείο των Ηπειρωτών προσπαθούν να μαζέψουν τα κομμάτια τους μετά την βαριά ήττα από την ΑΕΚ με κατεβασμένα χέρια και όσα ακολούθησαν και να εμφανιστούν τουλάχιστον πιο ανταγωνιστικοί κόντρα στον Ολυμπιακό, ο οποίος κατά τεκμήριο αυτή την περίοδο είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος. Χρόνος για αναλύσεις και στοχασμούς δεν υπάρχει καθώς ακολουθεί ιδιαίτερα φορτωμένο πρόγραμμα με συνεχόμενους αγώνες για πρωτάθλημα και κύπελλο.
Η χτεσινή ήταν η πρώτη προπόνηση του Δημήτρη Μάνου με τον ΠΑΣ. Ο 25χρονος επιθετικός ήρθε στα Γιάννινα για ένα εξάμηνο δανεικός από τον προσεχή αντίπαλο, τον Ολυμπιακό, προκειμένου να πάρει παιχνίδια στα πόδια του και να βοηθήσει στην επιθετική γραμμή των Ηπειρωτών, η οποία φέτος αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα. Το χτεσινό πρόγραμμα περιελάμβανε ασκήσεις ταχυδύναμης, αλλά και αρκετή δουλειά πάνω στην τακτική, ενώ ακολούθησε και οικογενειακό δίτερμα με την ομάδα να δουλεύει σε θέματα αμυντικής λειτουργίας.

Αλλάζει σύστημα
Αναφορικά με τα πλάνα του σαββατιάτικου παιχνιδιού, ο Γιάννης Πετράκης ετοιμάζει αλλαγές σε πρόσωπα στο βασικό σχήμα και πιθανότατα και στο σύστημα της ομάδας. Άλλωστε το 4-4-2 σε ρόμβο αποδείχτηκε αρκετά επιθετικογενές και παράτολμο κόντρα στην ΑΕΚ και ενδεχομένως ο Πετράκης να πάει σε πιο συντηρητικό και αμυντικογενές σχήμα. Πάντως, ο προπονητής του ΠΑΣ δεν φανέρωσε χτες τα σχέδια του και προτίμησε να «ανακατέψει την τράπουλα», χωρίς να φανερώσει τις σκέψεις του για τον αυριανό αγώνα με τους «ερυθρόλευκους».
Στο δίτερμα με την πράσινη ομάδα έπαιξαν οι Βελλίδης, Ντολοβατς, Μπουκουβάλας, Μιχαήλ, Ευαγγέλου, Λίλα, Γιάκος, Νάουμετς (Βιδάλ), Λέο, Ξύδα και Αθανασιάδης, ενώ με τους μπλε ήταν οι Μιχαήλ Ν., Τσικάρκσι, Αποστολόπουλος, Σκόνδρας, Τζημόπουλος, Κάστρο, Σιόντης, Νικολιάς, Παμλίδης, Μάνος και Κρίζμαν. Νικήτρια ήταν η μπλε ομάδα χάρη σε δύο γκολ του Κροάτη Κρίζμαν.
Όσον αφορά την συμμετοχή του Λέο στο δίτερμα, ο Γάλλος επιθετικός μπορεί να συμμετέχει στις προπονήσεις αλλά δεν είναι 100% έτοιμος από πλευράς αγωνιστικού ρυθμού και το πιθανότερο είναι να μείνει εκτός και σε αυτό το παιχνίδι.
Η επόμενη προπόνηση του ΠΑΣ είναι προγραμματισμένη για σήμερα το μεσημέρι στις 12:00 στο ΠΕΑΚΙ και θα είναι η τελευταία πριν την αυριανή αναμέτρηση με την ομάδα του Πειραιά.

Κοντά στον Γεωργιανό Σεργκελασβίλι
Μετά τον δανεισμό του Μάνου από τον Ολυμπιακό, οι διοικούντες του ΠΑΣ Γιάννινα συνεχίζουν την μεταγραφική αναζήτηση προκειμένου να ενισχυθεί η ομάδα και το ρόστερ στις θέσεις που υπάρχουν χτυπητές αδυναμίες. Μία από αυτές τις θέσεις είναι και του αριστερού οπισθοφύλακα. Αρχικά το ενδιαφέρον της γιαννιωτικης ΠΑΕ ήταν στραμμένο στον Νορβηγό Γιόνασεν, ο οποίος ήταν μάλιστα στο «Ζωσιμάδες» στο παιχνίδι με την ΑΕΚ. Όταν πέρασε όμως από ιατρικές εξετάσεις αποδείχτηκε ότι έχει μια θλάση και θα παραμείνει ανενεργός για περίπου 20 με 25 ημέρες.
Έτσι από τον ΠΑΣ στράφηκαν από τη νορβηγική στη αγορά της Γεωργίας και συγκεκριμένα στον αριστερό μπακ-χαφ Λάσα Σεργκελασβίλι. Οι χτεσινές πληροφορίες ανέφεραν μάλιστα ότι ο παίκτης ήρθε ήδη στα Γιάννινα και μάλιστα βρέθηκε στα γραφεία της ομάδας στο ΠΕΑΚΙ Ανατολής.
Ο 27χρονος Σεργκελασβίλι αγωνίζονταν στην Ρίγα της Λετονίας τα δύο τελευταία χρόνια από την οποία αποχώρησε πριν από λίγες ημέρες, ενώ πριν αγωνιζόταν στην πατρίδα του σε Ντιναμό Τιφλίδος και Σαμτρέντια. Είναι διεθνής με την εθνική ομάδα της Γεωργίας με την οποία μετράει επτά συμμετοχές και μπορεί να καλύψει τόσο την θέση του μπακ όσο και του χαφ.

Απών με Άρη ο Κρίζμαν
Ο «κίτρινος πυρετός» συνεχίζεται για τα καλά στον ΠΑΣ Γιάννινα που είναι αρκετά φορτωμένος φέτος με κίτρινες κάρτες που παίρνουν οι παίκτες του, με αποτέλεσμα να είναι συχνές οι τιμωρίες. Έτσι μετά τους Τζημόπουλο, Νικολιά και Αθανασιάδη, οι οποίοι θα εκτίσουν με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, τον Σιόντη που θα εκτίσει με τον Απόλλωνα και ο Κρίζμαν συμπλήρωσε κίτρινες κάρτες και θα απουσιάσει. Το τεχνικό επιτελείο αποφάσισε ο Κροάτης να εκτίσει την ποινή του στο παιχνίδι της 19ης αγωνιστικής με τον Άρη στο γήπεδο «Κλεάνθης Βικελίδης» της Θεσσαλονίκης.

Σε απολογία ο ΠΑΣ
Σήμερα το πρωί στις 11:00 θα απολογηθεί ο ΠΑΣ Γιάννινα για όσα συνέβησαν στο πρόσφατο παιχνίδι με την ΑΕΚ, τη συμπεριφορά των φιλάθλων του και όσα συνέβησαν στο ημίχρονο του παιχνιδιού, μετά δηλαδή το τέταρτο γκολ της ΑΕΚ. Το άρθρο με το οποίο κλήθηκε σε απολογία ο ΠΑΣ δεν επισύρει ποινή κεκλεισμένων των θυρών, ωστόσο η γιαννιωτικη ΠΑΕ κινδυνεύει με βαρύτατο χρηματικό πρόστιμο από 20.000 έως 100.000 ευρώ.