Α' ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

on .

ELEOUSA ANATOLH

Μόνη πρώτη η Ελεούσα, 2-1 την Ανατολή

• Τη μοναξιά της κορυφής στη βαθμολογία της Α’ Ερασιτεχνικής απολαμβάνει από χτες η Θύελλα Ελεούσας, η οποία επικράτησε με 2-1 της Ανατολής στο μεγάλο ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής και σε συνδυασμό με τη "λευκή" ισοπαλία της Κράψης με τους Χουλιαράδες είναι μόνη πρώτη. Νέο χαστούκι για την Ανατολή μετά και τον μεσοβδόμαδο αποκλεισμό της στο Κύπελλο ΕΠΣΗΠ από τον Αγροτικό Αστέρα Άνω Καλαμά.
Το παιχνίδι ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι, αντάξιο της ιστορίας και του ονόματος δύο από των πιο ιστορικών ομάδων του τοπικού ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Η Ανατολή είχε μια ελαφρά υπεροχή στο ξεκίνημα του παιχνιδιού, όμως και η Ελεούσα είχε τις δικές της προσπάθειες κυρίως με αντεπιθέσεις.
Η πρώτη καλή φάση έγινε στο 21' όταν ο Σκλιβανίτης με έξυπνη πάσα έβγαλε τον Χριστακόπουλο στην πλάτη της άμυνας της Ελεούσας και αυτός έκανε το διαγώνιο σουτ, όμως ο Γεωλδάσης Γ. ήταν σε ετοιμότητα και έσωσε με τα πόδια την ομάδα του.
Στο 34' ο Κατσίφας σούταρε πάνω από τα δοκάρια, ενώ η Ελεούσα είχε μια καλή στιγμή με σουτ του Πότση Θ. στο 38'. Όλα έδειχναν ότι το μέτριο πρώτο ημίχρονο θα έληγε χωρίς τέρματα, όμως ήρθαν δύο γκολ μέσα σε διάστημα δύο λεπτών να δώσουν μια άγρια ομορφιά στο ντέρμπι.
Συγκεκριμένα, στο 43' η Θύελλα βγήκε γρήγορα στην αντεπίθεση και ο νεαρός Πότσης Θ. με εξαιρετική πάσα έδωσε μισό γκολ στον Βελτσίστα, ο οποίος ξεμαρκαρίστηκε και απέναντι από τον Διαμάντη πλάσαρε εύστοχα τον τερματοφύλακα της Ανατολής και έκανε το 1-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς των γηπεδούχων.
Η χαρά των παικτών της Ελεούσας κράτησε πολύ λίγο καθώς η απάντηση της Ανατολής ήταν άμεση. Στο 45' οι παίκτες του Ανέστη Ζώη κέρδισαν κόρνερ, το οποίο εκτέλεσε ο Σκλιβανίτης. Η φάση ήταν διαρκείας στα καρέ της Ελεούσας με συνεχόμενες κεφαλιές και τους αμυντικούς της Ελεούσας να αδυνατούν να απομακρύνουν, με αποτέλεσμα ο προωθημένος Τζίμας με σουτ να περάσει τη μπάλα από έναν όμιλο παικτών και να την στείλει στα δίχτυα, ισοφαρίζοντας σε 1-1, το οποίο ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους.
Στο ξεκίνημα της επανάληψης η Ανατολή είχε το ψυχολογικό πλεονέκτημα της άμεσης απάντησης και ισοφάρισης και μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, όμως στο 47' ο Θανάσης από πλεονεκτική θέση έκανε στραβοκλωτσιά και σπατάλησε μια σημαντική ευκαιρία.
Στο 54' η Θύελλα πήρε εκ νέου το προβάδισμα, απαντώντας με το ίδιο νόμισμα στην Ανατολή, δηλαδή με στημένη φάση. Ο Κωνσταντινίδης εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα πέρασε από όλους και πήγε στο δεύτερο δοκάρι στον Πότση Θ., ο οποίος έβγαλε τη σέντρα και ο προωθημένος Οικονόμου με κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα για το 2-1.
Μάλιστα, στο 57' οι γηπεδούχοι έφτασαν μια ανάσα και από το δεύτερο γκολ όταν ο Βελτσίστας ήταν τελικός αποδέκτης της μπάλας μετά από γρήγορη αντεπίθεση, όμως το σουτ που έκανε έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Διαμάντη.
Η Ανατολή πίεσε για την ισοφάριση στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού και είχε ένα καλό σουτ με τον Κατσίφα στο 67', ενώ η μεγαλύτερη στιγμή της για την ισοφάριση χάθηκε στο 72' όταν ο Θανάσης νικήθηκε σε τετ α τετ από τον Γεωλδάση Γ.
Στο 76' ακυρώθηκε ως επιθετικό φάουλ από τον διαιτητή Μάντζιο γκολ που πετυχε ο Νάκος με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κωνσταντινίδη, απόφαση που προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο ουσιαστικά δεν παίχτηκε ποδόσφαιρο καθώς ο ρυθμός διακόπτονταν συνέχεια είτε από τραυματισμούς παικτών της Ελεούσας είτε από τις συνεχόμενες αλλαγές. Το 2-1 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Μάντζιου, με την Ελεούσα να πανηγυρίζει μια σπουδαία νίκη στο ντέρμπι. Από την άλλη η Ανατολή έμεινε καθηλωμένη στους 4 βαθμούς, 9 μακριά από την κορυφή και βλέπει τον στόχο του πρωταθλήματος να απομακρύνεται κι αυτός, μετά τον αποκλεισμό της και από το Κύπελλο ΕΠΣΗΠ.
Διαιτησία: Μάντζιος (Τσάντας - Σπυρογιώτης)
Θύελλα Ελεούσας (Κοντοδήμας): Γεωλδάσης Γ., Πέτσιος, Καλές, Οικονόμου Γ., Γεωλδάσης Π., Τζουρμανάς (94' Τσίκας), Πεπόνης (87' Γιώτης), Κωνσταντινίδης, Βελτσίστας (84' Πότσης Γ.), Νάκος (91' Αγγέλης), Πότσης Θ.
Ανατολή (Ζώης): Διαμάντης, Δήμος (90' Δημακόπουλος), Φωλίνας, Λισγάρας (85' Ντασούτης), Τζίμας, Εμβραΐζογλου (64' Γκούμας), Σκανδάλης, Σκλιβανίτης (46' Ζήσης), Θανάσης, Κατσίφας, Χριστακόπουλος.

XOULIARADES KRAPSH

Χουλιαράδες - Κράψη 0-0

Βαθμούς και εντυπώσεις μοιράστηκαν Χουλιαράδες και Κράψη με τις δύο ομάδες να μένουν στη λευκή ισοπαλία.
Οι δύο ομάδες προσπάθησαν να πετύχουν το γκολ αλλά δεν τα κατάφεραν είτε λόγω αστοχίας, είτε λόγω των δύο τερματοφυλάκων.
Η Κράψη παραμένει αήττητη μετά από πέντε αγωνιστικές.
Η πρώτη καλή στιγμή ήταν στο 11’ για την Κράψη με τον Καρατζιά να κάνει το σουτ και τον Βελτσίστα να αποκρούει τη μπάλα.
Η απάντηση των Χουλιαράδων ήρθε στο 15΄με τον Κακαράντζα να κάνει το σουτ και τον Σταυρόπουλο να αποκρούει, ενώ την ίδια τύχη είχε στο 26’ και πάλι σουτ του Κακαράντζα.
Στο 41’ ο Φαρμάκης εκτέλεσε κόρνερ, ο Παράσχης πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να καταλήγει άουτ.
Ευκαιρία για την Κράψη στο 45’ με τον Αλεξίου να κάνει μακρινό σουτ και τον Βελτσίστα να διώχνει δύσκολα τη μπάλα.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες έριξαν τον ρυθμό με αποτέλεσμα να έχουμε μόνο δύο καλές ευκαιρίες.
Οι Χουλιαράδες είχαν την πρώτη στο 72’ με τον Λάμπρου να κάνει το δυνατό σουτ και τον Σταυρόπουλο να αποκρούει σωτήρια.
Η τελευταία καλή στιγμή του αγώνα ήταν στο 77’ όταν ο Σταμούλης έκανε τη σέντρα με τον Παράσχη να κάνει την προβολή και την μπάλα να καταλήγει άουτ.
Διαιτησία: Μπούμπας (Ευαγγελίδης-Κόλλιας).
Χουλιαράδες: Βελτσίστας, Τσακμάκης, Κρανάς, Τσουμάνης, Μιχάλης, Γκόλιας, Κακαράντζας (46΄ Λώλης), Οικονόμου (78΄ Μαραγκός), Λάμπρου, Γρίβας, Γεράσης.
Κράψη: Σταυρόπουλος, Λυπιτκάς, Καράτζιας, Φαρμάκης, Σταμούλης, Κατσάνος, Αλεξίου (80΄ Τσάμος), Κατσουδας, Σήτος, Παράσχης, Ζαμπέτας (70΄ Βύζας).

Ζωοδόχος - Κατσικά 1-3

Στις νίκες επέστρεψε η Θύελλα Κατσικάς, καθώς σε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι επικράτησε με 1-3 της Ζωοδόχου και έφτασε τους δέκα βαθμούς μετά από πέντε αγωνιστικές στην Hall of Brands A’ Eρασιτεχνικής.Στις νίκες επέστρεψε η Θύελλα Κατσικάς, καθώς σε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι επικράτησε με 1-3 της Ζωοδόχου και έφτασε τους δέκα βαθμούς μετά από πέντε αγωνιστικές στην Hall of Brands A’ Eρασιτεχνικής.Το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο ήταν μέτριο ποιοτικά και ισορροπημένο για τις δυο ομάδες, με τη δύναμη, το πάθος και τις μονομαχίες να κυριαρχούν αλλά τις αξιόλογες τελικές προσπάθειες να είναι ελάχιστες.Σε μια από αυτές, ο Παπαδάμος πλάσαρε άουτ από πλάγια θέση στο 12’, ενώ σουτ του Βλάχου δεν είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα για τους φιλοξενούμενους. Στο 25’ ο Σιώτας μπήκε στη περιοχή αλλά το τελείωμά του δεν ήταν καλό, ενώ στο 38’ ο Μπάτζιος είπε όχι σε πλασέ του Παζαρτζή.Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός ανέβηκε αισθητά, με τον Μανώλη Σκούφαλη να ρίχνει στη μάχη με το ξεκίνημα της επανάληψης τον Κώστα Γιαννάκη.Στο 52’ σε φάση διαρκείας για την Κατσικά, ο Παζαρτζής έκανε το ψηλοκρεμαστό σουτ με τον Μπάτζιο να διώχνει σε κόρνερ. Ο Ραγιάς στο 55’ ύστερα εκτέλεση κόρνερ έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα άουτ, ενώ από σέντρα του ίδιου παίχτη ο Σιώτας δεν μπόρεσε να σκοράρει με κεφαλιά.Στο 64’ αποβλήθηκε ο Ντόντης με δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίχτες. Οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα στο 71’ με πλασέ του Γιαννάκη ύστερα από μπαλιά του Βλάχου.Στο 75’ ο Ασωνίτης ανατράπηκε από τον Τσολάκο με τον διαιτητή Σταματελόπουλο να υποδεικνύει το σημείο του πέναλτι. Ο Γιαννάκης ήταν εύστοχος από τα έντεκα βήματα για το 0-2. Με τον ίδιο τρόπο ήρθε η μείωση του σκορ από τη Ζωοδόχο στο 80’. Ο Παπαγεωργίου ανατράπηκε από τον Καλογερόπουλο, με τον διαιτητή να καταλογίζει πέναλτι και τον Παπαγεωργίου να είναι εύστοχος για το 1-2.Ο Κώστας Γιαννάκης από σκόρερ έγινε δημιουργός στο 87’, έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Αντωνίου νίκησε τον Μπάτζιο για το τελικό 1-3. Στο 90’ αποβλήθηκε ο Παζαρτζής με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Διαιτησία: Σταματελόπουλος ( Μπουμπουγιάννης Κ – Χαρίσης)Ζωοδόχος (Βασίλης Σιαφάκας): Μπάτζιος, Ντόντης, Τσίος (89’ Τσιότσικας), Βλάχος , Ντούμας, Παπαδάμος (69’ Γιόγιακας), Κολιός(73’ Τσολάκος), Ραγιάς, Σιώτας, Παπαγεωργίου, Αναστασιάδης.Θύελλα Κατσικά (Μανώλης Σκούφαλης): Τσακτσίρας, Γεωργούλης, Ασωνίτης, Βαρτζιώτης, Καλογερόπουλος, Παπαβασιλείου, Παππάς, Μπελεβέτης (73’ Γούλας), Παζαρτζής, Βλάχος (85’ Αντωνίου), Μπίνας (46’ Γιαννάκης).

ΝΙΚΟΣ ΓΙΩΤΙΤΣΑΣ

* * * 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Πέραμα-Μουσιωτίτσα 3-2
Χουλιαράδες-ΠΑΣ Κράψης 0-0
Ζωοδόχος-Κατσικά 1-3
Αγροτ. Αστέρας-Πίνδος Κόν. 3-0
Ελεούσα-Ανατολή 2-1
Αετός Νήσου-Καστρίτσα 2-3
Πράμαντα-Κουτσελιό 1-2
Μικρασιάτες-Μέτσοβο 1-0

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ελεούσα 13 16-7
2. Αγροτ. Αστέρας 11 15-6
3. ΠΑΣ Κράψης 11 7-3
4. Κατσικά 10 9-4
5. Καστρίτσα 9 12-6
6. Μικρασιάτες 9 6-5
7. Χουλιαράδες 8 6-3
8. Πέραμα 8 5-5
9. Πίνδος Κόνιτσας 6 5-6
10. Κουτσελιό 5 4-10
11. Πράμαντα 5 8-10
12. Ανατολή 4 8-6
13. Μέτσοβο 4 8-12
14. Ζωοδόχος 4 3-10
15. Αετός Νήσου 1 2-8
16. Μουσιωτίτσα 0 4-17

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

(20, 21/10/2018)
Πέραμα - Χουλιαράδες
Κράψη - Ζωοδόχος
Μουσιωτίτσα - Αγροτ. Αστέρας
Θύελλα Κατσικάς - Ελεούσα
Πίνδος Κόν. - Αετός Νήσου
Καστρίτσα - Μέτσοβο
Κουτσελιό - Μικρασιάτες
Ανατολή - Πράμαντα