«ΒΟΥΝΟ» ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

on .

aek pas

• Πρόγραμμα «βουνό» έχει στις πρώτες αγωνιστικές του νέου πρωταθλήματος ο ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς στις πρώτες έξι αγωνιστικές θα παίξει πέντε φορές εκτός έδρας, αντιμετωπίζοντας τους τρεις «μεγάλους» της Αθήνας, τον Απόλλωνα Αθηνών και τον Ατρόμητο, ενώ στο μοναδικό εντός έδρας θα υποδεχθεί τον Άρη Θεσσαλονίκης. Ως ένα βαθμό το πρόγραμμα διαμορφώθηκε από το αίτημα της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, για να της δοθεί κλειδάριθμο, ώστε να αγωνιστεί εκτός έδρας τις πρώτες δύο αγωνιστικές, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εργασίες τοποθέτησης του νέου ταρτάν στο Εθνικό Στάδιο, αλλά η κληρωτίδα είχε «κέφια» και τον έριξε για τα καλά στα βαθιά.
Στην πρεμιέρα ο ΠΑΣ θα αντιμετωπίσει την φορμαρισμένη ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο και τη δεύτερη αγωνιστική τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Τρεις θα υποβιβαστούν
Η κλήρωση πέρασε από μύρια κύματα αλλά τελικά πραγματοποιήθηκε χθες, χωρίς αρχικά να έχει υπογραφεί η προκήρυξη του πρωταθλήματος, κάτι που έγινε στη συνέχεια, μετά τη δέσμευση της Nova ότι η συμφωνία που έχει υπογράψει με τις εννέα ομάδες θα είναι για 1+1 χρόνο, όπως είναι και αυτή που επιτεύχθηκε μεταξύ της ΕΡΤ και των άλλων επτά ομάδων. Στην προκήρυξη προκήρυξη προβλέπεται υποβιβασμός τριών ομάδων και άνοδος μίας από τη δεύτερη κατηγορία, αν και αυτό όπως φαίνεται θα το αποφασίσει η ΕΠΟ.

Η αναμέτρηση με ΑΕΚ
Η ΑΕΚ, που είναι η πρώτη αντίπαλος της ομάδας του Γιάννη Πετράκη στην έναρξη του φετινού πρωταθλήματος, πέρυσι είχε φιλοξενηθεί στα Γιάννενα τη 2η αγωνιστική, που είχε γίνει στις 27 Αυγούστου. Το παιχνίδι είχε λήξει ισόπαλο 0-0.
Και φέτος οι δύο ομάδες ξεκινούν από διαφορετική αφετηρία, καθώς ο ΠΑΣ θα έχει παίξει μόνο φιλικά παιχνίδια, ενώ η ΑΕΚ έχει ήδη ξεκινήσει τις επίσημες υποχρεώσεις της, συμμετέχοντας στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λίγκ, έχοντας δώσει προχθές Τετάρτη το πρώτο παιχνίδι στη Σκωτία, όπου αναδείχτηκε ισόπαλη 1-1 με τη Σέλτικ.

Αναλυτικά η 1η αγωνιστική
Ξάνθη-Παναθηναϊκός
ΑΕΚ-ΠΑΣ Γιάννινα
Παναιτωλικός-Ατρόμητος
ΟΦΗ-Πανιώνιος
Λαμία-Αρης
ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης
Ολυμπιακός-Λεβαδειακός
Απόλλων Σμύρνης-Λάρισα

Στις 22 Σεπτεμβρίου το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι!
Μετά το παιχνίδι του Ολυμπιακού Σταδίου και αυτό στο Φαληρικό γήπεδο κόντρα στον Ολυμπιακό, ο ΠΑΣ θα τριτώσει τις αναμετρήσεις του στο λεκανοπέδιο της Αττικής με αντίπαλο τον Απόλλωνα Σμύρνης την 3η αγωνιστική στο «Γεώργιος Καμάρας». Εφόσον, λοιπόν,το πρωτάθλημα ξεκινήσει στις 25 Αυγούστου και δεν υπάρξει αναβολή, ο ΠΑΣ Γιάννινα θα δώσει το πρώτο του εντός έδρας παιχνίδι το Σαββατοκύριακο 22/23 Σεπτεμβρίου με αντίπαλο τον Άρη Θεσσαλονίκης.
Στη συνέχεια, ο ΠΑΣ θα επιστρέψει εκ νέου στην Αττική για να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, ενώ για την 6η αγωνιστική θα αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο στο Περιστέρι για να ολοκληρώσει ένα πρόγραμμα «φωτιά» τις έξι πρώτες αγωνιστικές.
Στο φινάλε του πρώτου γύρου, η ηπειρωτική ομάδα θα τεθεί αντιμέτωπη με τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας, κάτι που σημαίνει ότι τη τελευταία αγωνιστική θα τον υποδεχθεί στα Γιάννινα.
Aναλυτικά το πρόγραμμα του ΠΑΣ:
1η-16η : ΑΕΚ-ΠΑΣ Γιάννινα
2η-17η: Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα
3η-18η: Απόλλων Σμύρνης - ΠΑΣ Γιάννινα
4η-19η: ΠΑΣ Γιάννινα-Άρης
5η-20η: Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα
6η-21η: Ατρόμητος- ΠΑΣ Γιάννινα
7η-22η: ΠΑΣ Γιάννινα-Παναιτωλικός
8η- 23η: Ξάνθη-ΠΑΣ Γιάννινα
9η- 24η: ΠΑΣ Γιάννινα- Λαμία
10η-25η: Λάρισα-ΠΑΣ Γιάννινα
11η-26η: ΠΑΣ Γιάννινα-Λεβαδειακός
12η-27η: ΠΑΣ Γιάννινα- ΟΦΗ
13η-28η: Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΣ Γιάννινα
14η-29η: ΠΑΣ Γιάννινα-Πανιώνιος
15η-30η: ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα

Εκτός δράσης Βιδάλ και Περιστερίδης
Νέα προβλήματα τραυματισμών απασχολούν τον ΠΑΣ μετά το προχθεσινό παιχνίδι με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο. Ο τερματοφύλακας Κώστας Περιστερίδης στην τελευταία φάση του αγώνα υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού και θα χειρουργηθεί εντός των επόμενων ημερών από τον κ. Ριστάνη. Ο Περιστερίδης για δεύτερη φορά τραυματίζεται τόσο σοβαρά, αφού ανάλογο τραυματισμό είχε πάθει στο παρελθόν μένοντας εκτός αρκετό χρονικό διάστημα.
Για δύο εβδομάδες εκτός δράσης θα βρεθεί και ο Βιδάλ καθώς υπέστη θλάση β΄ βαθμού.