Απινιδωτές στα κλειστά γυμναστήρια των σχολείων

on .

APINIDOTES GYMNASTHRIA

 • Το πρόγραμμα απινιδωτών, που υλοποιήθηκε από την Περιφέρεια Ηπείρου με μεγάλη ανταπόκριση φορέων και συνεχίζεται σε πιο «χαλαρούς» ρυθμούς, επεκτείνεται και από το Δήμο Ιωαννιτών, ο οποίος προχωράει σε εξοπλισμό των κλειστών γυμναστηρίων των σχολείων με απινιδωτές.
Παράλληλα χθες πραγματοποιήθηκαν μαθήματα πρώτων βοηθειών σε 30 καθηγητές σχολείων της πόλης, με τη συνεργασία του Τμήματος Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Μέρος του προγράμματος παρακολούθησε και ο Δήμαρχος Ιωαννιτών Θωμάς Μπέγκας, ο οποίος τόνισε ότι είναι σημαντικό να είναι γνώστες πρώτων βοηθειών οι εκπαιδευτικοί. «Ευχή όλων μας, είναι να μη χρειαστεί να χρησιμοποιηθούν ποτέ οι απινιδωτές», δήλωσε η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Βούλα Τσίλη, η οποία και ευχαρίστησε το Τμήμα Σαμαρειτών.
 Δηλώσεις έκαναν επίσης ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Παντελής Κολόκας, ο μητροπολίτης κ. Μάξιμος, η περιφερειακή Διευθύντρια κ. Αγγ. Φωτεινού και ο προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μ. Ράπτης.