Έρχονται συνταρακτικές αλλαγές στο πεδίο της αγροτικής παραγωγής

on .

KARAGIANNHS KYPROS ISRAHL 13 9 17

• Με την ειδική σύμβουλο της Πρεσβείας του Ισραήλ στην Αθήνα Sawsan Hasson συναντήθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καραγιάννης και Δημήτρης Σεβαστάκης, ως μέλη της ομάδας εργασίας της τριμερούς επιτροπής Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ. Σκοπός της προπαρασκευαστικής συνάντησης ήταν η πληρέστερη προετοιμασία της 2ης συνδιάσκεψης των Προέδρων των Κοινοβουλίων των τριών χωρών, που θα λάβει χώρα σήμερα στην Λευκωσία.
Μεταξύ των θεμάτων που συμπεριλαμβάνονται στην ατζέντα της συνδιάσκεψης βρίσκονται οι κοινές δράσεις και συνέργειες στον αγροδιατροφικό τομέα, τη διαχείριση των υδάτινων πόρων, τον τουρισμό, τον πολιτισμό, την έρευνα, την εκπαίδευση, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα.
Ειδικά για τον αγροδιατροφικό τομέα ο κ. Καραγιάννης στην εισήγησή του επισήμανε, μεταξύ άλλων, πως μέσα στις επόμενες δεκαετίες θα γίνουν συνταρακτικές αλλαγές στο πεδίο της αγροτικής παραγωγής με βάση την παγκόσμια ασφάλεια, τη χρήση εδάφους και νερού, τη διατροφή εννέα  δισεκατομμυρίων ανθρώπων, την μικροβιακή ανθεκτικότητα, την ασφάλεια των τροφίμων, τις νέες τεχνολογίες και την πράσινη παραγωγή. Ο αγροδιατροφικός τομέας θα επηρεαστεί αισθητά και ζητήματα που μπορεί να αναδειχθούν είναι η ανάπτυξη δομών για τον μετασχηματισμό της αλυσίδας αξίας των τροφίμων, στο πλαίσιο της μεσογειακής διατροφής, οι δυνατότητες εφαρμογής τεχνολογιών αιχμής για την αυθεντικότητα, ποιοτική ανάδειξη και διακριτή επωνυμία των αγροτικών προϊόντων των τριών χωρών αλλά και η αξιοποίηση των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών.