Όλα έτοιμα στα σχολεία για το… πρώτο κουδούνι!

on .

SXOLEIO AYLH MATHITES

• Το πρώτο κουδούνι της νέας χρονιάς θα ηχήσει την ερχόμενη Δευτέρα στα σχολεία και της Ηπείρου κι όλα είναι έτοιμα για την έναρξή της.
Ήδη την εβδομάδα που τελειώνει τοποθετήθηκαν οι αναπληρωτές στις θέσεις τους, ενώ τα σχολεία τόσο στον Δήμο Ιωαννιτών όσο και στον δεύτερο μεγαλύτερο του Νομού, αυτόν της Ζίτσας, έχουν συντηρηθεί και αναμένουν να υποδε- χθούν ξανά τους μαθητές.

Στα Γιάννενα
Έτοιμα για τη νέα χρονιά είναι τα σχολεία των Ιωαννίνων, με τις δύο σχολικές επιτροπές του Δήμου να έχουν προβεί το προηγούμενο διάστημα στις απαραίτητες παρεμβάσεις για τη συντήρηση των σχολικών κτιρίων, την ασφάλεια και υγιεινή των μαθητών, αλλά και την αναβάθμιση του σχολικού περιβάλλοντος.
Ο καθιερωμένος αγιασμός θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Δευτέρας. Ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, θα παραστεί στις τελετές που θα γίνουν στο σχολικό συγκρότημα της Ακαδημίας (ώρα 8.30), στο 3ο Γενικό Λύκειο (ώρα 10.00) και στο 9ο Γενικό Λύκειο (ώρα 11.00). Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Παντελής Κολόκας, θα παραστεί στον Αγιασμό του Λυκείου της Ζωσιμαίας, ενώ ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Θωμάς Γιωτίτσας σ’ αυτόν του 1ου Λυκείου (Κιάφα). Η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β/βαθμιας Δήμου Ιωαννιτών Παρασκευή Τσίλη, θα πάει στο 3ο Λύκειο και ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α/βαθμιας του Δήμου Βασίλης Τσαμπαλάς, θα επισκεφθεί το σχολικό συγκρότημα της Ακαδημίας.
…Και στον Δήμο Ζίτσας
Πανέτοιμα είναι τα σχολικά κτίρια του Δήμου Ζίτσας για τη νέα σχολική χρονιά, καθώς έχουν ολοκληρωθεί οι αναγκαίες εργασίες συντήρησης και επισκευής τους. Το τελευταίο διάστημα συνεργεία υπό την επίβλεψη των προέδρων των σχολικών επιτροπών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης κ.κ. Δημήτριου Λάμπρου και Χριστίνας Παπαδημητρίου φρόντισαν για αποκαταστάσεις φθορών που παρουσιάζουν τα κτίρια και οι αύλειοι χώροι κάνοντας αλλαγές δαπέδων, ελαιοχρωματισμούς, επισκευές, μικροεπισκευές, επιδιορθώσεις υδρορροών, καθαρισμός μοκετών  και κάθε τι αναγκαίο. «Συνεχίζουμε απρόσκοπτα τις εργασίες βάσει του προγραμματισμού και των συνεχών αιτημάτων των σχολείων, ενώ ξεκινάει άμεσα ο καθαρισμός όλων των καυστήρων στα σχολικά κτίρια», ανέφερε σε δήλωσή του ο Δημ. Λάμπρου.
Σε ό,τι αφορά στα κτίρια των Γυμνασίων και Λυκείων, η Σχολική Επιτροπή Β/θμιας Εκπαίδευσης, σύμφωνα με την Πρόεδρο Χριστίνα Παπαδημητρίου, έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα φέτος στο κτίριο του πρώην Δημοτικού σχολείου στην Άνω Λαψίστα που θα στεγάζει το ΕΠΑΛ Βροσίνας. Ταυτόχρονα, έγιναν εργασίες συντήρησης και στα υπόλοιπα κτίρια καθώς και στους αύλειους χώρους στα Γυμνάσια Ελεούσας, Ζίτσας, Μεταμόρφωσης και στο Λύκειο Ελεούσας. «Προχωρήσαμε άμεσα στις απαραίτητες παρεμβάσεις προκειμένου τα σχολεία μας να είναι έτοιμα σε ότι αφορά τις κτιριακές υποδομές για να υποδεχθούν μαθητές και εκπαιδευτικούς. Μάλιστα, στο κτίριο του πρώην Δημοτικού σχολείου που από φέτος θα στεγάσει το ΕΠΑΛ προχωρήσαμε σε όλες τις εργασίες ώστε το κτίριο να καλύψει τις ανάγκες του Τμήματος Πληροφορικής με δεδομένο ότι οι ανάγκες είναι διαφορετικές», ανέφερε με έμφαση.
Ενημέρωση από ΕΛ.ΑΣ
Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, η Περιφερειακή Αστυνομική Διοίκηση Ηπείρου θα πραγματοποιήσει το πρωί της Δευτέρας ενημερωτικές δράσεις σε επιλεγμένα σχολεία Πρωτοβάθμιας και στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες. Πιο συγκεκριμένα, αστυνομικοί θα διανείμουν ενημερωτικά φυλλάδια κυκλοφοριακού περιεχομένου σε γονείς και μικρούς μαθητές, κατά την προσέλευσή τους στα δημοτικά σχολεία για την καθιερωμένη τελετή αγιασμού.
Όσον αφορά στα Γιάννενα φυλλάδια θα διανεμηθούν ενδεικτικά στο 3ο Δημοτικό Σχολείο (Μαρούτσειο), στη Ζωσιμαία Ακαδημία, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ανατολής και στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Μαρμάρων (Καρδαμίτσια).

ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ