Νέα σημαντική επένδυση 7,4 εκατ. ευρώ για την «Δωδώνη»

on .

DODONH ERGOSTASIO

• Στην υλοποίηση μιας σημαντικής παραγωγικής επένδυσης συνολικού προϋπολογισμού 7,4 εκατ. ευρώ προχωρά η Ηπειρωτική Γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη Α.Ε.», σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0».

Το επενδυτικό σχέδιο της ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε. πρόκειται να χρηματοδοτηθεί κατά 3,68 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και κατά 2,21 εκατ. ευρώ από την Εθνική Τράπεζα και παράλληλα ίδια συμμετοχή της εταιρίας 1,5 εκατ. ευρώ.

Το συγχρηματοδοτούμενο επενδυτικό σχέδιο αφορά στην ανέγερση νέων εγκαταστάσεων της ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε. και στην αναβάθμιση των υφιστάμενων, καθώς και στον εξοπλισμό τους με νέα γραμμή παραγωγής, στην αυτοματοποίηση μέρους των εργασιών και στην επέκταση της δυναμικότητας του δικτύου και των υποδομών αποθήκευσης. Επιπλέον, περιλαμβάνει την βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης του συνόλου των εγκαταστάσεων, με την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών πάνελ στις στέγες των κτιρίων, την ψηφιακή αναβάθμιση, μέσω της εγκατάστασης νέων πληροφοριακών συστημάτων και την ενδυνάμωση της εξαγωγικής δραστηριότητας της εταιρίας. Η επένδυση θα συμβάλει στη συνολικότερη εξέλιξη της εταιρίας, συνεισφέροντας παράλληλα στους περιβαλλοντικούς και ψηφιακούς στόχους του «Ελλάδα 2.0».

Η υπογραφή της σύμβασης πραγματοποιήθηκε παρουσία του Διοικητή της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης (ΕΥΣΤΑ), κ. Νίκου Μαντζούφα, του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε., κ. Μιχαήλ Παναγιωτάκη και του Γενικού Διευθυντή Μικρομεσαίων, Μεσαίων και Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων της Εθνικής Τράπεζας, κ. Γεωργίου Κουτσουδάκη.