«Κόμβος» η Deloitte για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στα Γιάννενα

on .

 DELOITTE EGKAINIA 11 5 23

• Τα νέα της γραφεία στο Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου εγκαινίασε χθες η Deloitte, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παροχής υπηρεσιών προς επιχειρήσεις παγκοσμίως.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν τα σχέδια της εταιρείας, ενώ όπως τονίστηκε σκοπός της είναι η στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας και της κοινωνίας, μέσα από τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει αλλά και τα προγράμματα που σχεδιάζει. 

Στρατηγική επένδυση…

Τα Γιάννενα αποτελούν πλέον τον πέμπτο βασικό σταθμό της εταιρείας σε όλη την Ελλάδα μετά από εκείνους σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο και Πάτρα. Πρόκειται για μία στρατηγική επένδυση η οποία έχει ως αφετηρία την αναγνώριση των δυνατοτήτων της περιφέρειας και κυρίως των πόλεων που διαθέτουν πανεπιστημιακά ιδρύματα υψηλού επιπέδου, καθώς και νέα στελέχη με ταλέντο. Προς αυτή την κατεύθυνση, η Deloitte σχεδιάζει στο επόμενο διάστημα να έχει δημιουργήσει περίπου 70 νέες θέσεις εργασίας (hybrid working) στην πόλη των Ιωαννίνων σε αντικείμενα που σχετίζονται με συμβουλευτικές υπηρεσίες σε τομείς της τεχνολογίας.

Κατά την ομιλία του στην εκδήλωση των εγκαινίων, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Deloitte Ελλάδος Δημήτρης Κουτσόπουλος τόνισε πώς τα Γιάννενα αποτελούν την έδρα μιας σειράς εδραιωμένων εταιρειών του πρωτογενή τομέα, της μεταποίησης και της τεχνολογίας, ενώ σημείωσε ότι αρκετές ακόμα εταιρείες σχεδιάζουν να δραστηριοποιηθούν εδώ τα επόμενα χρόνια. 

Ο Δ. Κουτσόπουλος αναφέρθηκε στη στενή συνεργασία που ήδη έχει ξεκινήσει με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και στο γεγονός ότι η κοινότητα των χιλιάδων φοιτητών και καθηγητών της πόλης προσδίδει μεγάλη δυναμική και προοπτική στην περιοχή. 

Κίνητρο σε νέους…

Παράλληλα, ο Δ/νων σύμβουλος της Deloitte υποστήριξε πώς η επένδυση της εταιρείας στα Γιάννενα θα αποτελέσει μια σημαντική διέξοδο και επιλογή για τα νέα μυαλά που κατάγονται από την περιοχή ή έρχονται εδώ για σπουδές, προκειμένου να παραμείνουν και να δημιουργήσουν στον τόπο τους. «Πιστεύουμε ότι η πρωτοβουλία μας αυτή θα συμβάλει στην αντιστροφή του φαινόμενου του braindrain που τόσο έχει κοστίσει στη χώρα και ειδικά στην ελληνική περιφέρεια», κατέληξε.

Χαιρετισμοί

Τον αγιασμό στην εκδήλωση τέλεσε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης ο Βασίλης Καφάτος, Partner και Πρόεδρος του Competence Center, ο Περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Δημ. Παπαγεωργίου και ο Πρόεδρος του Επιστημονικού και Τεχνολογικού Πάρκου Ηπείρου Αλκ. Παϊπέτης. 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης, οι αντιπεριφερειάρχες Οδ. Πότσης και Α. Νάκου, οι αντιδήμαρχοι Ιωαννίνων Γ. Αρλέτος και Γ. Λώλης, ο Πρόεδρος του ΑΠΣ.Ιωαννίνων «Πίνδος» Α. Δημητρίου, o Δ/νων σύμβουλος της Τράπεζας Ηπείρου Ι. Βουγιούκας και άλλοι.