Να δοθούν δεσμεύσεις για λύση δέκα καυτών θεμάτων της Ηπείρου

on .

EPIMELHTHRIO IOANNINON

Δέκα θέματα που απασχολούν σοβαρά την Ήπειρο θέτει υπόψη των πολιτικών αρχηγών και όλων των υποψηφίων βουλευτών του Νομού Ιωαννίνων ο Α’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων και εκτελών χρέη Προέδρου Ιωάννης Μήτσης.

Σε επιστολή του, αφού σημειώνει ότι τα Ιωάννινα και η Ήπειρος δικαιούνται και αξίζουν καλύτερη μεταχείριση, μεταξύ άλλων τονίζει: «Με τόσα πλεονεκτήματα και τόσες εκατοντάδες εκατομμυρίων που έχουν διατεθεί κατά καιρούς, δεν επετεύχθησαν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα». Παράλληλα, ο κ. Μήτσης ζητά δεσμεύσεις για να επιλυθούν μια σειρά σοβαρών ζητημάτων. Όπως αναφέρει: 

- Η πραγματική ανεργία, κυρίως μεταξύ των νέων και των γυναικών, είναι κατά πολύ υψηλότερη από όσο καταγράφεται και ο νομός μας χρήζει ειδικών κινήτρων.

- Επιβάλλεται να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για να καταστεί πραγματικότητα ο οδικός άξονας Ιωαννίνων – Κακκαβιάς, όπως και η σύνδεση της Πρέβεζας με την Ιόνια Οδό- που θα συμβάλλουν και στην περαιτέρω εξέλιξη των Ιωαννίνων.

- Η όσο γίνεται ταχύτερη ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων για την προστασία της λίμνης των Ιωαννίνων, χωρίς να τεθούν σε προτεραιότητα τα «συμφέροντα».

- Η σιδηροδρομική σύνδεση της Ηπείρου είναι επιβεβλημένη, παρά την αρνητική τοποθέτηση του κ. πρωθυπουργού.

- Είναι κάτι περισσότερο από αναγκαία η έλευση του Φυσικού Αερίου, που θα δώσει νέα ώθηση και στην επιχειρηματικότητα, άρα και στην τοπική οικονομία.

- Το αεροδρόμιο πρέπει να αξιοποιηθεί και να αναπτυχθεί έτι περαιτέρω, για να μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και τις προκλήσεις του μέλλοντος.

- Η απόδοση στην πόλη του στρατοπέδου Βελισσαρίου, δεν πρέπει να καθυστερήσει άλλο.

- Αρτιότερη οργάνωση της Βιομηχανικής Περιοχής και η αντιμετώπιση των προβλημάτων όσων επιχειρήσεων αναπτύσσονται σε αυτήν, με τη συμβολή και εν συνεχεία εποπτεία του Επιμελητηρίου.

- Μείωση της γραφειοκρατίας η οποία αυξάνεται συνεχώς και εξελίσσεται στο μεγαλύτερο εμπόδιο για τις επενδύσεις, την έρευνα, την ανάπτυξη επιχειρήσεων και την καθημερινότητα όλων μας.

- Ειδικά κίνητρα σε όλα τα ορεινά και απομακρυσμένα χωριά του νομού μας, για ίδρυση επιχειρήσεων ώστε να σταματήσουμε την ερήμωση και την αιμορραγία μυαλών και νέων ανθρώπων στις μεγάλες πόλεις και το εξωτερικό.