Η Πτηνοτροφία της Ηπείρου αντιμέτωπη με προκλήσεις

on .

PINDOS NEO ERGOSTASIO

• Αντιμέτωπη με σοβαρές προκλήσεις είναι αυτή την περίοδο η Πτηνοτροφία, εξαιτίας κυρίως της ενεργειακής κρίσης που έχει εκτινάξει το κόστος της παραγωγής. Παρόλα αυτά, καταφέρνει με σκληρό αγώνα και πολλή προσπάθεια, να αντέχει και να εμφανίζει θετικά αποτελέσματα. 

Αυτό τονίστηκε στη γενική συνέλευση των μελών του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων «Η Πίνδος», στο πλαίσιο της οποίας έγινε και η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της επιχείρησης που κατέχει ηγετική θέση στον κλάδο σε πανελλαδικό επίπεδο. 

Τα αποτελέσματα της «Πίνδου» παρουσίασε με ομιλία του προς τους συνεταιριστές ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Ανδρέας Δημητρίου ο οποίος, αναφέρθηκε στις δυσκολίες της περιόδου που διανύουμε για τον κλάδο της Πτηνοτροφίας και στις προσπάθειες που καταβάλλει ο Συνεταιρισμός, χάρης τις οποίες συνεχίζει ακάθεκτος την πορεία του ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον. 

Πάντως, ο κ. Δημητρίου προέβλεψε ότι και η νέα χρονιά θα είναι δύσκολη επισημαίνοντας ότι δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα αποκλιμάκωση της ακρίβειας στην ενέργεια και τις πρώτες ύλες, ενώ τόνισε πως και οι απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις που έχουμε μπροστά μας θα επηρεάσουν τόσο την κοινωνία όσο και την οικονομία και το χρηματοπιστωτικό σύστημα. Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη να στηριχθεί περαιτέρω ο κλάδος της ελληνικής Πτηνοτροφίας από την Πολιτεία προειδοποιώντας με συρρίκνωσή του, καθώς αρκετοί παραγωγοί θα τον εγκαταλείψουν. «Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να βγούμε δυνατοί από την κρίση», τόνισε με έμφαση.