Μπαράζ πληρωμών τη Μεγάλη Εβδομάδα

on .

EYRO EPIDOMA

• Εβδομάδα πληρωμών αυτή που ξεκίνησε, καθώς έχει προγραμματιστεί να καταβληθούν εκτός από τις συντάξεις Μαΐου, η έκτακτη οικονομική ενίσχυση (οι λεγόμενες «επιταγές ακρίβειας» 200 ευρώ σε χαμηλοσυνταξιούχους και ευάλωτες ομάδες), το Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και η μισθοδοσία των δημοσίων υπαλλήλων και των Σωμάτων Ασφαλείας.
Η έκτακτη ενίσχυση
Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 200 ευρώ που έχει εξαγγείλει η Κυβέρνηση θα πιστωθεί τη Μ. Τετάρτη. Η έξτρα δόση του επιδόματος παιδιού Α21, θα πληρωθεί τη Μ. Πέμπτη, 21 Απριλίου.
Οι πέντε κατηγορίες που θα λάβουν 200 ευρώ είναι: χαμηλοσυνταξιούχοι, οικογένειες με παιδιά, δικαιούχοι εγγυημένου εισοδήματος, άτομα με αναπηρία που εισπράττουν προνοιακό επίδομα και ανασφάλιστοι υπερήλικες.
Οι συντάξεις
- Αύριο, Μ. Τρίτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μη μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΟΑΕΕ, τ. ΟΓΑ, τ. ΕΤΑΑ, τ. ΝΑΤ, τ. ΕΤΑΤ, τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕH.
- Μεθαύριο, Μ. Τετάρτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες τον ΟΤΕ και το Δημόσιο που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1,3,5,7,9
- Τη Μ. Πέμπτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες τον ΟΤΕ και το Δημόσιο που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0,2,4,6,8.
- Ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων τη Μεγάλη Πέμπτη.
- Από τον ΟΑΕΔ θα γίνουν οι εξής καταβολές:
- 9 εκατ. ευρώ σε 23.000 δικαιούχους για καταβολή επιδομάτων ανεργίας και λοιπών επιδομάτων
- 27 εκατ. ευρώ σε 16.000 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης
- 700.000. ευρώ σε 1.000 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας
- 500.000 ευρώ σε 1.000 δικαιούχους που συμμετείχαν σε Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα

Το Δώρο Πάσχα
Μέχρι τη Μ. Τετάρτη οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα οφείλουν να καταβάλουν το Δώρο Πάσχα στους εργαζόμενους.
Οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα που μπήκαν σε αναστολή ή στο πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» θα πληρωθούν τη δεύτερη δόση του δώρου Πάσχα μέχρι και τη Μεγάλη Τετάρτη.
Δημόσιοι υπάλληλοι
Το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης, θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή της μισθοδοσίας των δημοσίων υπαλλήλων της Κεντρικής Διοίκησης και των Σωμάτων Ασφαλείας.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Υπ. Οικονομικών η πληρωμή θα γίνει στην παραπάνω ημερομηνία, έναντι της Τρίτης 26 Απριλίου που ήταν αρχικά προγραμματισμένη.
Τα ποσά αναμένεται να εμφανιστούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων έως το βράδυ της Μ. Πέμπτης, ανάλογα με την τράπεζα που χρησιμοποιεί κάθε δικαιούχος.