Οι σχολικές εκδρομές «ανάσα» για τα ξενοδοχεία των Ιωαννίνων

on .

MATHITES EKDROMEIS

• Τεράστιες απώλειες τζίρου κατέγραψαν μέσα στην πανδημία οι ξενοδόχοι του Νομού Ιωαννίνων, τόσο εκείνοι της πόλης αλλά και όσοι δραστηριοποιούνται στα ορεινά.
Δεν έχασαν μόνο τους ιδιώτες επισκέπτες και τους συμμετέχοντες σε συνέδρια που γέμιζαν τα καταλύματα. Μεγάλη ζημιά έπαθαν και από την ακύρωση του συνόλου των εκπαιδευτικών εκδρομών, χάρη στις οποίες τα τοπικά ξενοδοχεία κατέγραφαν μεγάλες πληρότητες όλα τα Σαββατοκύριακα της άνοιξης και όχι μόνο.
Φέτος όμως τα πράγματα φαίνεται πως θα είναι διαφορετικά, εκτός απροόπτου πάντα. Μετά από δύο σχολικές χρονιές, κατά τις οποίες ελάχιστες εκδρομές πραγματοποιήθηκαν λόγω της πανδημίας, το φετινό σχετικό ΦΕΚ επιτρέπει την πραγματοποίηση εκπαιδευτικών εκδρομών υπό προϋποθέσεις και έτσι πλέον οι μαθητές μπορούν να αναπληρώσουν τις εμπειρίες που στερήθηκαν. Παράλληλα, ανοίγει και ο δρόμος για την πραγματοποίηση αντίστοιχων εκδρομών από ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα, ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια και κολέγια, αλλά και μέσω των προγραμμάτων Erasmus.

«Τηρούμε τα μέτρα…»
Η εξέλιξη αυτή ικανοποιεί, όπως είναι φυσικό, τους ντόπιους επαγγελματίες. Η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων με ανακοίνωσή της χαιρετίζει την επανέναρξη των σχολικών και εκπαιδευτικών εκδρομών, δηλώνοντας πως τα ξενοδοχεία - μέλη της τηρούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα, εξασφαλίζοντας την ασφαλή διαμονή των μαθητών, σπουδαστών και εκπαιδευτικών.
Όπως υπενθυμίζει, ο Νομός Ιωαννίνων προσφέρει όλα όσα χρειάζεται μια εκπαιδευτική εκδρομή για να κριθεί επιτυχημένη: σύγχρονες ξενοδοχειακές υποδομές, πληθώρα μουσείων, αξιοθέατα πολιτιστικού και ιστορικού ενδιαφέροντος, περιβαλλοντικά πάρκα, φημισμένη τοπική κουζίνα και νυχτερινή διασκέδαση. Ως προς τις προσφερόμενες εκπαιδευτικές δραστηριότητες, σημειώνει πως στον Νομό μας υπάρχει μια πληθώρα σπουδαίων μουσείων και διεθνώς αναγνωρισμένων αξιοθέατων.

Καλοί οι οιωνοί!
Οι πρώτες «κρούσεις» από τουριστικά πρακτορεία που διοργανώνουν εκπαιδευτικές εκδρομές σε ξενοδοχεία των Ιωαννίνων είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικές. Όπως ανέφερε στον «Π.Λ.» επαγγελματίας του κλάδου με μεγάλη εμπειρία στον χώρο, το ενδιαφέρον που ήδη εκδηλώνεται από όλη τη χώρα είναι πολύ μεγάλο και, αν συνεχίσει έτσι, όλα τα Σαββατοκύριακα και τα τριήμερα για το διάστημα μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και μέχρι τον Μάιο τα καταλύματα της πόλης θα είναι γεμάτα!
ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ