Ο ΕΝΦΙΑ Αμφιθέας εκτός αρμοδιότητας του ΥΠΟΙΚ

on .

AMFITHEA

• Την ανάγκη επίλυσης του σοβαρού προβλήματος που έχει δημιουργηθεί με τα εκκαθαριστικά σημειώματα παρελθόντων φορολογικών ετών, με τα οποία επιβάλλονταν πολύ υψηλοί Φόροι Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), λόγω λανθασμένης εφαρμογής, μέχρι πρόσφατα, των συντελεστών Σ.Α.Ο και Σ.Ο. στην Αμφιθέα, έθεσε για πολλοστή φορά ο Σταύρος Καλογιάννης στον Υπουργό Οικονομικών, καταθέτοντας σχετική Αναφορά στη Βουλή, μετά από συνεργασία που είχε με κατοίκους της Αμφιθέας.
Στην απάντησή του, ο Υφυπουργός Οικονομικών Απ. Βεσυρόπουλος, μεταξύ άλλων, κοινοποιεί έγγραφο του Αναπληρωτή Προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικής Διοίκησης της ΑΑΔΕ, ο οποίος, αναφέρει: «Το ζήτημα που τίθεται στην εν λόγω αναφορά σχετίζεται με την τροποποίηση του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου που διέπει την επιβολή του ΕΝ.Φ.Ι.Α., γεγονός που εκφεύγει των αρμοδιοτήτων της υπηρεσίας μας, καθώς συνδέεται με τη γενικότερη χάραξη της φορολογικής πολιτικής, είναι θέμα πολιτικής βούλησης και προϋποθέτει σχετική νομοθετική πρωτοβουλία».
Κατόπιν αυτού, σε δήλωσή του ο κ. Καλογιάννης επισημαίνει πως «το θέμα που ταλανίζει τους κατοίκους της Αμφιθέας είναι σοβαρό. Συμπολίτες μας έχουν επιβαρυνθεί, τα προηγούμενα χρόνια, με πολύ υψηλούς φόρους ακίνητης περιουσίας εξ αιτίας λαθών των Υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών. Θα συνεχίσω να επιμένω στην εξεύρεση δίκαιας λύσης».