Μείωση έως 25% στις τιμές των προϊόντων ξυλείας

on .

KAYSOKSYLA 22 3 2021

«Πονοκέφαλο» έχει προκαλέσει στα νοικοκυριά η αύξηση της τιμής των καυσίμων, τα οποία θα ανεβάζουν σημαντικά το κόστος θέρμανσης την ερχόμενη χειμωνιάτικη περίοδο.

Τα πράγματα θα είναι καλύτερα για όσους χρησιμοποιούν για θέρμανση καυσόξυλα, καθώς με απόφαση που υπέγραψε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς μειώνονται οι τιμές του Πίνακα Διατίμησης των δασικών προϊόντων έως και 25% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά, μείωση που αναμένεται (και πρέπει) να περάσει στους καταναλωτές. Η μείωση αυτή αφορά και την ξυλεία μαύρης πεύκης που χρησιμοποιείται για επιπλοποιία. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Υφυπουργός, η μείωση έως και 25% αφορά τα δασικά προϊόντα πρωτογενούς παραγωγής, με πιο σημαντικά τα καυσόξυλα από κωνοφόρα δένδρα και οξιές που είναι απαραίτητα για τη θέρμανση κατά τους χειμερινούς μήνες. Η μείωση στις τιμές του Πίνακα Διατίμησης (που αναμένεται να περάσει και στους καταναλωτές) γίνεται λαμβάνοντας υπόψη τις κοινωνικές- οικονομικές επιπτώσεις που επέφερε η πανδημία, ιδιαίτερα στα ευάλωτα κοινωνικά στρώματα.

Τέλος προστίθεται ότι «με τον αναθεωρημένο Πίνακα, καθορίζονται τα μισθώματα που καταβάλουν φορείς και πολίτες για την εκμετάλλευση των προϊόντων πρωτογενούς παραγωγής σε δημόσια δάση».