Ερωτήματα για την εκλογική διαδικασία στην Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου…

on .

XHTAS PAYLOS

Από τον πρ. Γραμματέα Δ.Σ. Παύλο Χήτα
«Αγαπητοί συνεταίροι της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, φίλες και φίλοι!
Επιτρέψτε μου να σα πω ένα τεράστιο ευχαριστώ με πολλή συγκίνηση από τα βάθη της καρδιάς μου για την εμπιστοσύνη σας στο πρόσωπό μου για άλλη μια  φορά στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου  ΔΣ της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, τιμώντας με 2.011.171 ψήφους!
Παρότι δεν εξελέγην στο νέο ΔΣ της Τράπεζας Ηπείρου, είμαι ευχαριστημένος και περήφανος για τον τίμιο αγώνα που έκανα!
Μετά από πληθώρα σχετικών ερωτημάτων πολλών φίλων και συνεταίρων της τράπεζας μας προς το πρόσωπο μου, οφείλω να ενημερώσω την κοινή γνώμη και τα μέλη της τράπεζας  για το τι ακριβώς συνέβη σε αυτή την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου ΔΣ της τράπεζας.
Σύμφωνα με το καταστατικό και το νόμο ο κάθε συνεταίρος που δεν μπορεί να παρευρεθεί στη Γ.Σ ή στην εκλογική διαδικασία, έχει το δικαίωμα να εκπροσωπηθεί με εξουσιοδότηση από άλλο συνεταίρο μέλος της τράπεζας!
Όλοι λοιπόν οι υποψήφιοι συγκεντρώσαμε  κάποιες εξουσιοδοτήσεις  μελών, που δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν στην εκλογική διαδικασία, και λόγω της πανδημίας ούτως ή άλλως θα έπρεπε να τηρηθούν αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα συμμετοχής περιορισμένου αριθμού συνεταίρων με φυσική παρουσία! 
Τα εκτελεστικά όργανα  διοίκησης  της τράπεζας κατά παράβαση των κανονισμών έδωσαν ρητές εντολές- οδηγίες, προς όλα τα υποκαταστήματα  της τράπεζας να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερες εξουσιοδοτήσεις μελών που κατέχουν μεγάλο αριθμό συνεταιριστικών μερίδων προς δύο συγκεκριμένα πρόσωπα-υποψήφιους των εκλογών, δίνοντας τους με αυτό τον τρόπο τη δυνατότητα να ψηφίσουν όποιον αυτοί επιθυμούν!
 Στο σημείο αυτό τονίζεται ότι με την αλλαγή του καταστατικού μια συνεταιριστική μερίδα αντιστοιχεί σε μια ψήφο. Όπως γίνεται αντιληπτό μέλη της τράπεζας με χιλιάδες συνεταιριστικές μερίδες έχουν  αντίστοιχα και χιλιάδες ψήφους!
Ο τρόπος όμως της αλίευσης και συγκέντρωσης εκατοντάδων εξουσιοδοτήσεων των συνεταίρων, που κατέχουν χιλιάδες συνεταιριστικές μερίδες έκαστος, σε δύο μόνο πρόσωπα υποψήφια για το νέο ΔΣ, τα οποία ψήφισαν κατά το δοκούν, γεννά σοβαρά ερωτήματα για την αμεσότητα της ψηφοφορίας, όσον αναφορά την παρέμβαση ενδιάμεσης βούλησης στο αποτέλεσμα των εκλογών και σαφώς αποτελεί μεγάλη αδικία για τους υπόλοιπους υποψηφίους, αφού κατά αυτό τον τρόπο αποκλείστηκε η πρόσβασή μας στους ψήφους συνεταίρων κατόχων μεγάλου αριθμού συνεταιριστικών μερίδων, εκ των οποίων και  κάποιοι είχαν εκφράσει την επιθυμία να μας ψηφίσουν! 
Αγαπητοί συνεταίροι της Τράπεζάς μας, ο κύριος λόγος που έγραψα αυτήν την επιστολή ήταν η ενημέρωσή σας. Δεν εκφράζω πικρία για τη μη εκλογή μου, είμαι όμως απογοητευμένος από τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών, τον οποίο θεωρώ άδικο. Αισθάνομαι νικητής και είμαι ευγνώμων για τη στήριξή σας στον αξιοπρεπή αγώνα μου!
Με εκτίμηση
Χήτας Παύλος
πρώην Γραμματέας ΔΣ Τράπεζας Ηπείρου»