Αναγκαίο ένα τουλάχιστον τραπεζικό κατάστημα στην έδρα κάθε Δήμου!

on .

TAMEIO LEFTA PAIRNEI

• Το κλείσιμο τραπεζικών καταστημάτων σε Δήμους της Ηπείρου έχει προκαλέσει τεράστια αναστάτωση, κινητοποιώντας τους τοπικούς φορείς, οι οποίοι ασκούν πιέσεις προς κάθε κατεύθυνση προκειμένου να μην υλοποιηθεί η απόφασή τους να μπει λουκέτο.
Στο επίκεντρο βρίσκονται αυτή την περίοδο οι Δήμοι Κόνιτσας, Πάργας, Σουλίου και Φιλιατών, με τις τοπικές κοινωνίες να βρίσκονται σε αδιέξοδο, καθώς πολλές περιοχές -και ακριτικές- θα μείνουν χωρίς ούτε ένα τραπεζικό κατάστημα!

Η ΠΕΔ Ηπείρου
Σειρά πήρε χθες η ΠΕΔ Ηπείρου, καθώς με ομόφωνη απόφασή του το Δ.Σ. ζητά να μην αλλάξει ο υφιστάμενος χάρτης και η λειτουργία των καταστημάτων και υποκαταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς στους Δήμους της Ηπείρου. Ιδίως για τις ακριτικούς και παραμεθόριους Δήμους, ζητά να διατηρηθεί τουλάχιστον ένα τραπεζικό κατάστημα στην έδρα τους.
Το θέμα της επικείμενης συρρίκνωσης του δικτύου καταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς, με το ανακοινωθέν σχεδιαζόμενο κλείσιμο 64 καταστημάτων της Τράπεζας σε όλη την επικράτεια, συζητήθηκε στην τακτική συνεδρίαση της Π.Ε.Δ. Ηπείρου χθες το μεσημέρι. Στην Ήπειρο, η απόφαση της Πειραιώς αφορά τους Δήμους Κόνιτσας, Πάργας, Σουλίου και Φιλιατών.
Μετά την αντίστοιχη απόφαση του Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. Ηπείρου τον περασμένο Νοέμβριο, κατά του κλεισίματος καταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας, η ιστορία επαναλαμβάνεται, σημείωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ. Ηπείρου, Χρήστος Ντακαλέτσης, και πρόσθεσε πως κακώς δημιουργήθηκε η ψευδαίσθηση τότε, ότι οι άλλες τράπεζες θα υπαναχωρήσουν, μετά και την ανακοίνωση της κυβέρνησης πως θα παραμείνει ανοιχτό τουλάχιστον ένα τραπεζικό κατάστημα σε κάθε έδρα Δήμου.

Πλήγμα για τους Δήμους…
Ο Δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης αναφέρθηκε αναλυτικά στην περίπτωση του τραπεζικού καταστήματος της Πειραιώς στην Παραμυθιά, στο οποίο μάλιστα τυχαίνει να υπηρέτησε και ως διευθυντής, πριν την εκλογή του. Το συγκεκριμένο κατάστημα όπως ανέφερε, εξυπηρετεί περί τους 6.000 καταθέτες και δανειοδοτεί αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής. Στεγάζεται σε ιδιόκτητο κτίριο της Πειραιώς και το κλείσιμό του θα αποτελέσει, όπως ανέφερε ο κ. Καραγιάννης, ένα πλήγμα για τους κτηνοτρόφους και τους εμπόρους του Δήμου του, ή αλλιώς το τελειωτικό χτύπημα για την τοπική κοινωνία και οικονομία.
Ας σημειωθεί ότι ο Δήμος Σουλίου προχωρά την ερχόμενη Παρασκευή σε κινητοποιήσεις από κοινού με τους εμπόρους του Δήμου και με το Σύλλογο Τραπεζοϋπαλλήλων.
Το λόγο στη διάρκεια της συνεδρίασης, πήραν ακόμα ο Δήμαρχος Πάργας Νίκος Ζαχαριάς που ανέφερε πως ο εμπορικός κόσμος της περιοχής του είναι ανάστατος, καθώς και ο Δήμαρχος Φιλιατών Σπύρος Παππάς, ο οποίος μετά τη συνάντησή του με τον Υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, αναμένει την οριστική απάντηση της κυβέρνησης με πρώτη προφορική διαβεβαίωση από τον κ. Γεραπετρίτη ότι θα υπάρξει θετική εξέλιξη στην υπόθεση.