Και η Τράπεζα Ηπείρου στην εκδήλωση για τα οφέλη της κοινωνικής οικονομίας

on .

trapeza

Στη διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε το Κέντρο Στήριξης Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας Κ.ΑΛ.Ο. της Π.Ε. Ιωαννίνων με θέμα «Ο ρόλος της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας σήμερα», έδωσε το «παρών» και η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου.
Σκοπός της εκδήλωσης αποτέλεσε η ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τα οφέλη της κοινωνικής οικονομίας αλλά και η ανάδειξη των δράσεων και υπηρεσιών που συμβάλλουν στην ενίσχυση της αλληλέγγυας επιχειρηματικότητας.
Σε αυτό το πλαίσιο, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Ιωάννης Βουγιούκας, Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Ηπείρου αναφέρθηκε στη σημασία της εύκολης πρόσβασης των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων σε προγράμματα χρηματοδότησης, σε προσωποποιημένες υπηρεσίες συμβουλευτικής, και σε τεχνογνωσία που θα τους δώσει τη δυνατότητα να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και να ενισχύσουν την δραστηριότητά τους. Συνεχίζοντας, ο κ. Βουγιούκας τόνισε πως η Τράπεζα Ηπείρου λειτουργεί ως πυξίδα για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις της Ηπείρου, υποστηρίζοντας και κατευθύνοντάς τες διαρκώς σε κάθε επιχειρηματικό τους βήμα, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην ανάκαμψη της τοπικής οικονομίας και της παραγωγικής ανασυγκρότησης της Ηπείρου.
Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο κος Χριστόφορος Σαπλαούρας, Διευθυντής Χρηματοδοτήσεων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, ο οποίος υπογράμμισε την αναγκαιότητα διάθεσης ευέλικτων χρηματοδοτικών προϊόντων, πλήρως προσαρμοσμένων στις ιδιαίτερες απαιτήσεις και ανάγκες κάθε επενδυτικού σχεδίου, με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας της τοπικής μικρής και μεσαίας επιχείρησης.