Να δοθεί μη επιστρεπτέα χρηματοδότηση και σε όσους έμειναν εκτός προγράμματος

on .

EURO FAKOS

Σε απόγνωση βρίσκονται χιλιάδες επιχειρήσεις στην Ήπειρο που έμειναν εκτός χρηματοδότης από το πρόγραμμα της Περιφέρειας, αρκετοί μάλιστα μια «ανάσα» από την τελευταία βαθμολογία, με αποτέλεσμα να είναι πλέον μετέωροι, καθώς υπολόγιζαν στα χρήματα αυτά για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις πρωτόγνωρες συνθήκες που έχει δημιουργήσει στην αγορά η πανδημία.
Στο θέμα αναφέρθηκε με αλλεπάλληλα δημοσιεύματά του ο «Π.Λ.», επισημαίνοντας την δυσμενή εξέλιξη για σχεδόν 4.000 επιχειρήσεις, ζητώντας από τους τοπικούς φορείς να πιέσουν για εξασφάλιση περισσότερων κονδυλίων.
Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται και το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, το οποίο με χθεσινή ανακοίνωσή του (την υπογράφει ο Πρόεδρος Δημ. Δημητρίου) κάνει γνωστό ότι θα συνεχίσει τις ενέργειες για τη διεκδίκηση νέου προϋπολογισμού, για όσους δεν αξιολογήθηκαν και βρέθηκαν εκτός χρηματοδότησης, καθώς κανείς δεν μπορεί να μείνει πίσω σε αυτή την δύσκολη συγκυρία.
«Θεωρούμε υποχρέωσή μας άμεσα, να διεκδικήσουμε με οιονδήποτε τρόπο την παροχή βοήθειας όχι μόνο για αυτούς οι οποίοι δεν αξιολογήθηκαν και τελικώς δεν θα λάβουν χρήματα από το εν λόγω πρόγραμμα, αλλά και για όσους έχουν πραγματική ανάγκη την οικονομική βοήθεια και δεν πληρούσαν τους όρους του συγκεκριμένου προγράμματος», σημειώνεται στην ανακοίνωση.
Κλείνοντας, το Επιμελητήριο Ιωαννίνων καλεί εκ νέου τα αρμόδια Υπουργεία και την Περιφέρεια Ηπείρου να πράξουν τα αυτονόητα και να αναζητήσουν τρόπους για να καλυφθούν οριζόντια οι ανάγκες όσων πραγματικά το δικαιούνται. Και τονίζει ότι «η διεκδίκηση για την δικαίωσή τους δεν θα σταματήσει εδώ. Η μη επιστρεπτέα χρηματοδότηση των επιχειρήσεων είναι η ελάχιστη ανταμοιβή τους στην συμβολή για την διάσωση της οικονομίας όλα τα προηγούμενα χρόνια της κρίσης».