Μη αναστρέψιμη η κατάσταση για πολλές επιχειρήσεις!..

on .

LOYKETO KATASTHMA

• «Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου της ΓΣΕΒΕΕ για πάρα πολλές επιχειρήσεις η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη. Τέσσερις στις δέκα επιχειρήσεις έχουν μηδενικά ταμειακά διαθέσιμα και βρίσκονται μπροστά στο φάσμα του λουκέτου.

Έχουμε φτάσει στα όριά μας. Δύο στις 10 επιχειρήσεις έχουν ταμειακά διαθέσιμα για έναν μήνα. Μόνο το 16% των επιχειρήσεων έχει ταμειακή δυνατότητα για πάνω από ένα μήνα. Έχουμε το σκληρότερο lockdown στην ΕΕ».
Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση ο Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) Γιώργος Καββαθάς.
Και πρόσθεσε ότι «η οικονομία χάνει κάθε μήνα περίπου 2 δισ. κι αυτό έχει αρνητικές συνέπειες και στα φορολογικά έσοδα του κράτους. Περιμένουμε όλοι από την Δευτέρα 1η Μαρτίου να ανοίξει το λιανικό εμπόριο, συνωστισμό έχουμε σε πάρα πολλά άλλα σημεία της καθημερινής ζωής κι όχι στο λιανεμπόριο που λειτουργεί τηρώντας όλους τους υγειονομικούς κανόνες με click inside και click away. Το click inside είναι μια διαδικασία που για τα μικρά καταστήματα είναι ασφαλής.
»Ταυτόχρονα με το lockdown και την παράτασή του θα πρέπει η πολιτεία να βάλει βαθιά του χέρι στην τσέπη για να στηρίξει τις επιχειρήσεις του λιανεμπόριου. Οικονομία και Υγεία πρέπει να βρουν μια κοινή συνισταμένη. Δεν αντέχουμε άλλο οικονομικά και η καταστροφή δεν θα είναι μόνο στο επίπεδο της υγείας αλλά και στο επίπεδο της ψυχολογίας και της ίδιας της ζωής των ανθρώπων».
Τραγική η κατάσταση στην εστίαση, με τον Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ να τονίζει ότι θα πρέπει να βρεθεί ένα χρηματοδοτικό εργαλείο για να επανακινήσει ο κλάδος.