Νέο πρόγραμμα εγγυημένης χρηματοδότησης για 8.000 ΜμΕ

on .

bank

• Προθεσμία μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου, δόθηκε στους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς της χώρας, για να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον συμμετοχής τους, στον Γ’ κύκλο Ταμείου Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων COVID-19 που στοχεύει στην ενίσχυση των πολύ μικρών επιχειρήσεων της χώρας με εγγυημένα δάνεια κεφαλαίου κίνησης, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα.
Ο προϋπολογισμός του Ταμείου Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων COVID-19 αυξήθηκε με πόρους 220 εκ. ευρώ, από το Εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) και από συγχρηματοδοτούμενους πόρους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία 2014-2020 (ΕΠΑνΕΚ).
Αυτό σημαίνει ότι τα συνολικά διαθέσιμα κεφάλαια των τριών κύκλων του Ταμείου Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων COVID-19 ανέρχονται πλέον στο ποσό των 2 δισ. ευρώ, μοχλεύοντας τελικά δάνεια ύψους άνω των 6,5 δισ. ευρώ.
Η προμήθεια της εγγύησης που καταβάλουν οι επιχειρήσεις επιχορηγείται πλήρως, τηρουμένων των περιορισμών των κρατικών ενισχύσεων.
Με την μόχλευση μέσω του τραπεζικού συστήματος, τα δάνεια που τελικά θα χορηγηθούν προς τις πολύ μικρές επιχειρήσεις, το αργότερο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021, από τον Γ’ κύκλο του Ταμείο Εγγυοδοσίας, αναμένεται να προσεγγίσουν τα 460 εκ. ευρώ και να επωφεληθούν περί τις 8.000 επιχειρήσεις.