Ποιες είναι οι πληρωμές που αναμένονται τον Ιανουάριο

on .

lefta

• Αρκετές είναι οι πληρωμές που αναμένεται να γίνουν τον μήνα που διανύουμε. Πιο συγκεκριμένα, οι αναστολές του Δεκεμβρίου με το επίδομα των 534 ευρώ, θα πληρωθούν από τις 12 Ιανουαρίου και αναμένεται να ολοκληρωθεί η πληρωμή μέχρι τις 15 του μήνα. Αναμένεται επίσης το δώρο Χριστουγέννων, το κομμάτι του κράτους που αφορούσε σε όσους είχαν αναστολή το μήνα Δεκέμβριο. Επίσης, υπάρχουν οι παρατάσεις για όσους λήγουν το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο στα επιδόματα ανεργίας, ενώ δίμηνη παράταση φαίνεται πως θα πάρουν και όσοι έχουν την λήξη του επιδόματος ανεργίας μέσα στο Γενάρη.
Στο μεταξύ, τα αναδρομικά των κληρονόμων πληρώνονται μέχρι τις 20 Ιανουαρίου. Στις 28 Φεβρουαρίου λήγει η προθεσμία για την ανάρτηση των πιστοποιητικών που λείπουν. Εξάλλου, ως 31 Ιανουαρίου αναμένεται πως θα πληρωθεί και το επίδομα των επιστημόνων. Δεν θα αφορά όσους έχουν ιδιότητα αυτοαπασχολούμενου και μισθωτού ταυτόχρονα. Θα πρέπει να δηλωθούν τα εισοδήματα από τον Απρίλιο μέχρι το Δεκέμβριο. Αφορά σε γιατρούς, οδοντιάτρους, δικηγόρους, συμβολαιογράφους, δικαστικούς επιμελητές, λογιστές, οικονομολόγους και γεωτεχνικούς.

Οι συντάξεις
Από τις 22 έως τις 28 του ίδιου μήνα θα καταβληθούν στους δικαιούχους οι κύριες και επικουρικές συντάξεις του Φεβρουαρίου. Μάλιστα είναι πιθανό οι συνταξιούχοι να δουν και νωρίτερα τα χρήματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς. Πιο συγκεκριμένα, το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9) και τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8). Ο OAEE θα τις καταβάλλει την Τρίτη 26 Ιανουαρίου και ο OΓΑ την Τρίτη 26 Ιανουαρίου. Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου, τα ΝΑΤ και ΚΕΑΝ την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου και ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων επίσης την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου. Το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τρίτη 26 Ιανουαρίου και τα υπόλοιπα Ταμεία του ΕΦΚΑ (Μισθωτών) την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου. Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου, όπως και εκείνες του ΕΤΑΠ - ΜΜΕ και του ΕΤΑΤ.