Πως ενεργοποιείται η άυλη συνταγογράφηση

on .

syntagografhsh

• Η άυλη συνταγογράφηση -γνωστή και ως ηλεκτρονική συνταγογράφηση, πέρα από την πλατφόρμα embolio.gov.gr θα είναι και ένας από τους τρόπους με τους οποίους θα είναι δυνατή η συνταγογράφηση του εμβολίου για τον κορωνοϊό.
Σύμφωνα με τις οδηγίες του gov.gr και της ΗΔΙΚΑ για να ενεργοποιηθεί η άυλη συνταγογράφηση απαιτούνται 3 στοιχεία:
• οι προσωπικοί κωδικοί πρόσβασης στο Taxisnet
• ο ΑΜΚΑ του πολίτη ή και των ασφαλιστικά εξαρτώμενων μελών του
• ο αριθμό του κινητού τηλεφώνου ή/και η διεύθυνση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου (e-mail), όπου θα έρχονται οι ενημερώσεις για την άυλη συνταγογράφηση
Η διαδικασία αυτή γίνεται μέσα από την ενότητα Ατομικά Στοιχεία που βρίσκεται στην πλατφόρμα για την άυλη συνταγογράφηση.
Με την άυλη συνταγογράφηση οι πολίτες λαμβάνουν από τον γιατρό, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, τα στοιχεία των συνταγών φαρμάκων ή των παραπεμπτικών εξετάσεων με μήνυμα (SMS) ή ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail) στο κινητό τους και όχι με εκτυπώσεις.
Με την εγγραφή τους στο σύστημα της άυλης συνταγογράφησης μπορούν επίσης να λαμβάνουν ενημερώσεις μέσω SMS ή email για ιατρικά τους ραντεβού. Για να εκτελέσουν οι ασφαλισμένοι την ηλεκτρονική συνταγή, πηγαίνουν με το κινητό τους στο φαρμακείο ή το διαγνωστικό ιατρείο και αντίστοιχα:
• Ο φαρμακοποιός εκτελεί τη συνταγή φαρμάκων, ή το διαγνωστικό ιατρείο εκτελεί το παραπεμπτικό εξετάσεων με τον αριθμό (barcode) που έχουν λάβει.
• Αν έχουν χάσει το sms ή το e-mail με τον αριθμό (barcode), ο φαρμακοποιός ή ο ιατρός του διαγνωστικού ιατρείου βρίσκει τη συνταγή τους με τον ΑΜΚΑ. Για να την εκτελέσει, του γνωστοποιεί ο πολίτης τον κωδικό επιβεβαίωσης που θα λάβει στο κινητό του.
• Όταν εκτελεστεί η συνταγή φαρμάκων ή το παραπεμπτικό εξετάσεων, θα λάβει ενημερωτικό sms ή e-mail.