Αίτημα φοροτεχνικών να δοθεί παράταση 15 ημερών για τις αιτήσεις της «Επιστρεπτέας 4»

on .

KOMPIOYTERAKI LEFTA

• Τη μεταφορά της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής αιτήσεων για τη χορήγηση της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 4 για τουλάχιστον 15 ημέρες, χωρίς αυτό να επηρεάσει το χρονοδιάγραμμα πληρωμών των επιχειρήσεων που έχουν ήδη εγκριθεί, αλλά και να δοθεί η δυνατότητα διορθώσεων στα έσοδα που έχουν ήδη δηλωθεί, ζητά με επιστολή της προς τους αρμόδιους υπουργούς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΠΟΦΕΕ).
Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων «η 30 Νοεμβρίου 2020 είναι η καταληκτική ημερομηνία των αιτήσεων για τη χορήγηση της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 4. Λόγω του δεύτερου Lockdown, έχει δημιουργηθεί πλήθος πρακτικών δυσκολιών στα λογιστικά γραφεία, με την απαγόρευση κυκλοφορίας, την υποχρεωτική τηλεργασία και την ανάγκη τήρησης πρωτοκόλλων διαχείρισης φυσικών εγγράφων για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού.
»Ταυτόχρονα, και πάλι λόγω του δεύτερου Lockdown, ο αριθμός των επιχειρήσεων που κρίνονται ως πληττόμενες ή κλεισμένες με κρατική εντολή, και άρα δικαιούχων της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 4, αυξήθηκαν δραματικά, με φυσικό επακόλουθο τη στρατοσφαιρική εκτίναξη των αιτήσεων που πρέπει να γίνουν από τα γραφεία των Λογιστών Φοροτεχνικών.
»Εδώ να υπενθυμίσουμε ότι το 97% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Ελλάδα εξυπηρετείται από τα Λογιστικά - Φοροτεχνικά γραφεία, οπότε καταλαβαίνετε το πλήθος αιτήσεων που δημιουργείται από ένα καθολικό Lockdown, και το οποίο θα πρέπει να διαχειριστούμε, ώστε να μην μείνει κανείς εκτός του μέτρου αυτή την τόσο δύσκολη περίοδο που διανύει η Χώρα μας.
»Στις 25/11 πήρε δημοσιότητα το γεγονός ότι και οι αγρότες του κανονικού καθεστώτος εμπίπτουν στους δικαιούχους του 4ου κύκλου της Επιστρεπτέας, δημιουργώντας ακόμα μεγαλύτερο πλήθος αιτήσεων που θα πρέπει να υποβληθούν και μάλιστα σε πολύ περιορισμένο χρονικό διάστημα».