Ένα υπόμνημα για να μη μείνει χωρίς τράπεζα το Θεσπρωτικό

on .

kalantzis

• Να ενώσουν δυνάμεις ώστε να αρθεί η απόφαση της Τράπεζας Πειραιώς να αναστείλει τη λειτουργία του υποκαταστήματος Θεσπρωτικού, συμφώνησαν το Σάββατο σε τηλεδιάσκεψη ο Δήμαρχος Ζηρού Νικόλαος Καλαντζής και οι βουλευτές του Νομού Πρέβεζας Στέργιος Γιάννακης από τη Ν.Δ. και Κώστας Μπάρκας από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Καλαντζής αφού επισήμανε το πλήθος των αρνητικών συνεπειών που θα έχει η συγκεκριμένη απόφαση στην οικονομικοκοινωνική ζωή της ευρύτερης περιοχής του Θεσπρωτικού αλλά και τους κινδύνους που ελλοχεύουν από μία τέτοια εξέλιξη εν μέσω πανδημίας, ζήτησε από τους δύο βουλευτές να συμπλεύσουν και να αναλάβουν πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση της αποτροπής εκτέλεσης της συγκεκριμένης απόφασης ή στη χειρότερη των περιπτώσεων στο να αναβληθεί για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα.
Επίσης, αναφέρθηκε στις μέχρι τώρα ενέργειες της δημοτικής αρχής αλλά και στις καθημερινές προσωπικές του πρωτοβουλίες.
Τις δραματικές επιπτώσεις στην τοπική αγορά, στους επαγγελματίες, στις επιχειρήσεις και στους αγρότες της ευρύτερης περιοχής, επεσήμαναν κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης ο αντιδήμαρχος Θεόδωρος Πανούσης, η πρόεδρος της Τ.Κ. Θεσπρωτικού Ερμίνα Γεωργαλή και ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσπρωτικού Ευθύμιος Κατσάνος. Η τηλεδιάσκεψη έκλεισε με την συμφωνία να συνταχθεί υπόμνημα το οποίο θα συνυπογράψουν οι δύο βουλευτές του Νομού και θα αποσταλεί σε όλους τους αρμόδιους παράγοντες, πολιτικούς και τραπεζικούς.