Αντιδράσεις στην Κόνιτσα για το επικείμενο κλείσιμο του καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας

on .

ethniki

• Τη δυσαρέσκειά του, τον προβληματισμό του και την κάθετη-κατηγορηματική διαφωνία του με την πρόθεση της Διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας να διακόψει τη λειτουργία του υποκαταστήματός της στην Κόνιτσα, εκφράζει το Δημοτικό Συμβούλιο στην ακριτική κωμόπολη.
Όπως, μεταξύ άλλων, αναφέρει σε ομόφωνο ψήφισμά του (το υπογράφει ο Δήμαρχος Ν. Εξάρχου και ο Πρόεδρος του Δημοτ. Συμβουλίου Δημ. Νιτσιάκος) «η απόφαση αυτή, αν υλοποιηθεί, θα αποτελέσει δυσάρεστη εξέλιξη και βαρύ πλήγμα για την ακριτική περιοχή μας, που αντί να απολαμβάνει προνόμια για λόγους εθνικούς, οικονομικούς και κοινωνικούς, αντιμετωπίζει πρόσθετες δυσκολίες, αφού λαμβάνονται συνεχώς μέτρα αποδυνάμωσής της…».
Ο Δήμαρχος και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο, εκφράζοντας και τη βούληση του συνόλου των κατοίκων του Δήμου Κόνιτσας, απευθύνουν έκκληση προς τη Διοίκηση Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας να ληφθούν υπόψη οι ιδιαίτερες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή μας και να αναθεωρηθεί η πρόθεσή της για το κλείσιμο του υποκαταστήματος στην Κόνιτσα, το οποίο είναι απόλυτα αναγκαίο να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του, συμβάλλοντας στην ποιότητα ζωής των ακριτών κατοίκων της περιοχής, που επιμένουν να φυλάνε «Θερμοπύλες» στην παραμεθόριο.