Συντονισμός για να μη χαθεί η φετινή τουριστική περίοδος

on .

PARGA KARABAKI

• Το σχέδιο και ο συντονισμός για να μην χαθεί η φετινή τουριστική περίοδος συζητήθηκε σε σύσκεψη -μέσω τηλεδιάσκεψης- που είχαν οι Περιφερειάρχες της χώρας με τους φορείς του τουρισμού, στην οποία συμμετείχε και ο Αλ. Καχριμάνης.
Οι εκπρόσωποι του τουριστικού κλάδου τους ενημέρωσαν για τις ανησυχίες τους, λόγω της κατάστασης που επικρατεί στον τουρισμό και τις εκτιμήσεις τους για τη φετινή τουριστική περίοδο, αλλά και τα ζητήματα που δημιούργησε η πανδημία του κορωνοϊού. Επίσης, κατέθεσαν σειρά προτάσεων για δράσεις τόνωσης του τουριστικού προϊόντος, τόσο σε επίπεδο χώρας, όσο και σε περιφερειακό επίπεδο.
Στην τηλεδιάσκεψη καταγράφηκαν τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι ξενοδόχοι και άλλοι επαγγελματίες του τουρισμού, αλλά και τα θέματα των μετακινήσεων (οδικών, ακτοπλοϊκών, αεροπορικών), που αποτελούν τον κινητήριο μοχλό του τουρισμού.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση ο συντονισμός των πρωτοβουλιών των Περιφερειών και των τουριστικών φορέων θα επικεντρωθεί στην ενίσχυση της προβολής του τουριστικού προϊόντος, τόσο σε εθνικό επίπεδο, όσο και σε εξειδικευμένο περιφερειακό, αλλά και στην προώθηση της πρότασης για τη δημιουργία «ξενοδοχείων καραντίνας» σε τουριστικές περιοχές.

Στηρίζουν τα αιτήματα…
Επίσης, οι Περιφέρειες θα στηρίξουν τα αιτήματα των φορέων του τουρισμού για έγκαιρη οριστικοποίηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, την επίσπευση της σύναψης διακρατικών συμφωνιών στον τουρισμό και την έγκαιρη έκδοση των κυβερνητικών αποφάσεων για τα μέτρα ανακούφισης στον τουριστικό κλάδο από τις επιπτώσεις της πανδημίας.
Τέλος, οι Περιφερειάρχες δεσμεύτηκαν να υποστηρίξουν τα αιτήματα των τουριστικών φορέων για την ενίσχυση του κοινωνικού τουρισμού, των επαγγελματιών, επιχειρήσεων και εργαζομένων στον τουρισμό, των εποχιακών και των αερομεταφορών.
Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Προέδρου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, με τη συμμετοχή των Περιφερειαρχών και του Προέδρου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Γιάννη Ρέτσου, του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γρηγόρη Τάσιου, του Προέδρου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας Αλέξανδρου Βασιλικού και του Προέδρου της Aegean Ευτύχη Βασιλάκη.

Στις καμπάνιες του ΕΟΤ
Στο μεταξύ, σχέδιο δράσης για την τουριστική προβολή των Ιωαννίνων και την προσέλκυση επισκεπτών επεξεργάζεται και ο Δήμος Ιωαννιτών, ο οποίος θα οριστικοποιήσει το σχέδιο μόλις ανακοινωθεί το πλαίσιο λειτουργίας των ξενοδοχειακών μονάδων και σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της περιοχής.
Όπως αναφέρεται σε χθεσινή ανακοίνωση, ο Δήμαρχος Μ. Ελισάφ έχει καταθέσει ήδη προτάσεις στο Υπουργείο Τουρισμού, ενώ είναι σε επικοινωνία με τουριστικά γραφεία και αεροπορικές εταιρίες.
Ας σημειωθεί ότι η Ήπειρος και τα Γιάννινα, το αμέσως επόμενο διάστημα, θα αποτελούν μέρος της τουριστικής προβολής που θα κάνει ο ΕΟΤ.
Το γεγονός αυτό γνωστοποίησε ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Δημήτρης Φραγκάκης απαντώντας σε επιστολή που είχε αποστείλει ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ.
Ο Δήμαρχος είχε ζητήσει τη δυναμική συνδρομή του Οργανισμού στην ανάδειξη και προβολή του προορισμού Ιωάννινα.
Στο πλαίσιο αυτό, τα Ιωάννινα θα προβληθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις επόμενες καμπάνιες του ΕΟΤ, θα διατεθεί προωθητικό υλικό των Ιωαννίνων και της Ηπείρου, ενώ θα προγραμματιστούν κοινές δράσεις με το Δήμο Ιωαννιτών, με επίκεντρο τις τουριστικές ροές από την Κύπρο, την Αλβανία, το Ισραήλ και τη Βουλγαρία καθώς και τον σχολικό και τον οδικό τουρισμό.