Μέτρα στήριξης για όλους τους μηχανικούς ζητά το ΤΕΕ Ηπείρου

on .

PINAKIDA TEE HPEIROY

• «O κλάδος των Μηχανικών, του ευρύτερου κατασκευαστικού τομέα και των ακινήτων που στηρίζει χιλιάδες επιχειρήσεις κάθε μεγέθους και δίνει απασχόληση σε εκατοντάδες επαγγέλματα, παρόλο που επλήγη ανεπανόρθωτα κατά τη δεκαετή οικονομική κρίση και άντεξε, με βαριές απώλειες, δέχεται άλλο ένα πολύ σοβαρό πλήγμα. Το πλήγμα είναι τεράστιο και, μέχρι σήμερα, δεν έχει καταγραφεί πουθενά επίσημα», τονίζει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Ηπείρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (την υπογράφει ο Πρόεδρος Γιάννης Λυκοτραφίτης) και εξηγεί: «η ένταξη μερικών μόνον  κωδικών αριθμών δραστηριότητας (ΚΑΔ – 7111, 7112, 7022, 7120) στην κατηγορία των πληττόμενων επιχειρήσεων στη σχετική πλατφόρμα (χωρίς να υπάρχει πρόβλεψή έως σήμερα για το επίδομα των 800 ευρώ ούτε για τη μείωση των μισθωμάτων για τα επαγγελματικά ακίνητα), αφήνει ένα μεγάλο μέρος «μάχιμων» επαγγελματικά συναδέλφων εργοδοτών και υπαλλήλων εκτός, επειδή δεν έχουν τους συγκεκριμένους  ΚΑΔ ως κύριους. Έτσι, πολλοί συνάδελφοι μηχανικοί χάνουν το δικαίωμα όλων των άλλων ευεργετικών- ανακουφιστικών μέτρων».
Γι’ αυτό και ζητά άμεσα να ενταχθούν όλοι οι ΚΑΔ  δραστηριοτήτων που αφορούν το σύνολο των μηχανικών, όπως προτάθηκαν και κατατέθηκαν ήδη από το κεντρικό ΤΕΕ, στην κατηγορία των πληττόμενων επιχειρήσεων. 
Επίσης ζητά να υπάρξει αποφασιστική μέριμνα της Πολιτείας για την οικονομική ενίσχυση του συνόλου του κλάδου των μηχανικών και όχι μόνον στο επίπεδο της αναστολής πληρωμών φόρων, ασφαλιστικών εισφορών και άλλων υποχρεώσεων. 
Παράλληλα, επισημαίνει ότι θα πρέπει να δοθούν άμεσα και επίσημα παρατάσεις στις καταληκτικές ημερομηνίες που αφορούν:  α) Τις διαδικασίες δήλωσης και τακτοποίησης των αυθαιρέτων κατασκευών.  β) Τη διαδικασία Κτηματογράφησης των περιοχών της Ηπείρου και της Λευκάδας. γ) Την υποβολή στοιχείων ακινήτων για το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ). δ) Το πρόγραμμα Εξοικονομώ. ε) Όλες τις διαγωνιστικές διαδικασίες (Έργα – Μελέτες).