Εμπλουτισμό και διεύρυνση των μέτρων στήριξης ζητούν τέσσερα Επιμελητήρια

on .

EPIMELHTHRIO IOANNINON EISODOS

• Περαιτέρω διευκρινίσεις, εμπλουτισμό και διεύρυνση χρειάζονται τα μέτρα στήριξης της οικονομίας που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση, τονίζουν σε κοινή επιστολή τους προς τον Πρωθυπουργό οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων Αθήνας Ι. Χατζηθεοδοσίου, Ιωαννίνων Δ. Δημητρίου, Αργολίδας Φ. Δαμούλος και Κεφαλληνίας – Ιθάκης Στ. Σπαθής.
Μεταξύ άλλων, αναφέρεουν: «Στη πραγματικότητα κανείς δεν είναι σε θέση να προβλέψει τι θα γίνει. Έχουμε μόνο ένα δεδομένο, δικό σας δεδομένο: βρισκόμαστε σε «οικονομία πολέμου» και στη κατάσταση αυτή χρειάζονται δραστικά, αποτελεσματικά, θαρραλέα και άκρως «πολεμικά» μέτρα. Οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις απειλούνται με λουκέτο. Όπως καμία ανθρώπινη ζωή δεν πρέπει να πάει χαμένη, έτσι και καμία επιχείρηση, δεν πρέπει να κλείσει. Ειδικά, όταν η ελληνική οικονομία προσπαθεί ακόμη να επανέλθει από τα πλήγματα  προηγούμενων ετών, προηγούμενων πολιτικών. 
Ασκώντας την ουσία του γνωμοδοτικού μας ρόλου και όντας συνεπείς με την υποχρέωση που έχουμε αναλάβει απέναντι στα μέλη μας και στο σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου, ρητά σας δηλώνουμε ότι τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν θα πρέπει να είναι μόνο η αρχή. Η διεύρυνσή τους στο σύνολο της οικονομικής δραστηριότητας είναι απαραίτητη. Δεν υπάρχει κλάδος ή είδος επιχείρησης που να μην πλήττεται από τη παρούσα κρίση. Ειδική αναφορά πρέπει να γίνει στο κλάδο του τουρισμού που ακόμη και οι πιο αισιόδοξοι μιλούν για μια χρονιά «χαμένη» με αλυσιδωτές συνέπειες. Τα τουριστικά καταλύματα δεν θα ανοίξουν ή θα υπολειτουργούν. Ο τουρισμός όμως τροφοδοτεί μια αλυσίδα δραστηριοτήτων. Ας σκεφτούμε όλοι υπεύθυνα τις συνέπειες...».