Ανοίγει ξανά η ρύθμιση των 120 δόσεων για τους οφειλέτες των Ασφαλιστικών Ταμείων

on .

KOMPIOYTERAKI

• Μια δεύτερη ευκαιρία να ενταχθούν ξανά στη ρύθμιση των 120 δόσεων θα έχουν οι οφειλέτες των Ασφαλιστικών Ταμείων που το προηγούμενο διάστημα βρέθηκαν εκτός, λόγω αδυναμίας πληρωμής. Κι αυτό αφού στο υπό ψήφιση Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο τους δίνεται η δυνατότητα επανένταξης, αν πρώτα όμως καταβάλλουν το σύνολο των καθυστερούμενων δόσεων, καθώς και των νέων βεβαιωμένων, εκτός ρύθμισης οφειλών.
Η αίτηση για την επανένταξη στη ρύθμιση θα υποβάλλεται από τον οφειλέτη στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΚΕΑΟ έως τις 31 Μαρτίου 2020. 
Μέχρι το τέλος του περασμένου Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το sofokleousin.gr είχαν βρεθεί εκτός ρύθμισης πάνω από 22.000 οφειλέτες του ΕΦΚΑ και μάλιστα σε λίγους μήνες, καθώς η ρύθμιση των 120 δόσεων ξεκίνησε να εφαρμόζεται από τα τέλη Μαΐου του 2019.

Ποιους αφορά
Αναλυτικότερα, η σχετική διάταξη του νομοσχεδίου αφορά:
- Το σύνολο των οφειλών των μη μισθωτών ασφαλισμένων, που δημιουργήθηκαν έως και 31-12-2018, με τις πάσης φύσεως προσαυξήσεις, πρόσθετα τέλη και τόκους λόγω μη εμπρόθεσμης καταβολής.
- Το σύνολο των οφειλών των ασφαλισμένων προς Ο.Γ.Α., που δημιουργήθηκαν έως και 31-12-2018, με τις πάσης φύσεως προσαυξήσεις, πρόσθετα τέλη και τόκους λόγω μη εμπρόθεσμης καταβολής.
- Το σύνολο των οφειλών των εργοδοτών από την απασχόληση εργαζομένων, που δημιουργήθηκαν έως και 31-12-2018, συμπεριλαμβανομένων των πάσης φύσεως προσαυξήσεων, πρόσθετων τελών και τόκων λόγω μη εμπρόθεσμης καταβολής.
- Οφειλές από κάθε είδους παροχές που καταβλήθηκαν αχρεωστήτως σε ασφαλισμένο ή συνταξιούχο έως και 31-12-2018 δύναται να υπαχθούν στη ρύθμιση, εφόσον δεν έχει εκδοθεί καταδικαστική απόφαση ποινικού δικαστηρίου σε βάρος του οφειλέτη λόγω των οφειλών αυτών.