Ξεπέρασε το 50% η απορρόφηση των πόρων του ΠΑΑ 2014-2020

on .

eyro

• Άνω του 50% ανήλθε η απορροφητικότητα των πόρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 το δεύτερο εξάμηνο του 2019.

Συγκεκριμένα, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η απορρόφηση ανήλθε σε 50,55%, με τις ετήσιες πληρωμές δημόσιας δαπάνης να φτάνουν τα 620 εκατ. ευρώ, επίδοση εξαιρετικά υψηλή σε σχέση και με τη συνολικότερη πρόοδο υλοποίησης των υπόλοιπων Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, ο μέσος όρος των οποίων ανέρχεται σε 32,7%.
 «Οι σημαντικές πρωτοβουλίες που αναλάβαμε από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων μας στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου, στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου αναπτυξιακού σχεδίου ανάταξης της αγροτικής μας οικονομίας, αποδίδουν καρπούς και σηματοδοτούν την ισχυρή πολιτική μας βούληση να αντιπαρέλθουμε αδυναμίες και καθυστερήσεις του παρελθόντος και να υπερβούμε προβλήματα και λογικές που δρούσαν ανασταλτικά στην υλοποίηση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης.
»Μέσα από μια σειρά στοχευμένων και καλά σχεδιασμένων ενεργειών καταφέραμε να επανεκκινήσουμε την αναπτυξιακή διαδικασία, προσδίδοντας νέα δυναμική στον αγροδιατροφικό μας τομέα αξιοποιώντας με τον καλύτερο δυνατό και αποτελεσματικό τρόπο τους σημαντικούς πόρους που το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης διαθέτει» ανέφερε, μεταξύ άλλων, σε δήλωσή του ο Υπ. Αγροτ. Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης.