Μπαράζ πληρωμών μέχρι τέλος του έτους

on .

TAMEIO

Μπορεί να κινούμαστε σε εορταστικούς ρυθμούς και η διάθεση μικρών και μεγάλων να είναι πιο χαλαρή, ωστόσο οι οικονομικές εκκρεμότητες που πρέπει να κλείσουν μέχρι τέλος Δεκεμβρίου και δεν χωρούν καμία αναβολή, δημιουργούν ένα επιπλέον άγχος για τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς!
Ημέρες του... πάρε – δώσε λοιπόν αυτές που διανύουμε, καθώς όσα χρήματα μπουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς από μισθούς, δώρα, συντάξεις και επιδόματα θα γίνουν... καπνός μέσα σε λίγα 24ωρα! 
Ήδη οι συντάξεις Ιανουαρίου έχουν καταβληθεί από την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ πιστώθηκαν στους λογαριασμούς των δικαιούχων το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, το επίδομα ενοικίου και το επίδομα παιδιού.
Μεγάλη «ανάσα» στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα δίνει και το δώρο Χριστουγέννων, το οποίο πολλές επιχειρήσεις έχουν ήδη καταβάλλει, ενώ σαν... μάννα εξ ουρανού αρκετά νοικοκυριά περιμένουν το επίδομα θέρμανσης και το κοινωνικό μέρισμα, τα οποία σύμφωνα με τις κυβερνητικές εξαγγελίες θα καταβληθούν μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου. 
Πολλές πληρωμές…
Το ερώτημα όμως που βασανίζει τα περισσότερα νοικοκυριά, είναι εάν όλες αυτές οι παροχές, σε συνδυασμό και με τις τρέχουσες ανάγκες - λόγω και των εορτών – φτάνουν για να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους απέναντι στο Κράτος, οι οποίες συνολικά ξεπερνούν τα 2 δισ. ευρώ.  
Η απάντηση για τους πιο πολλούς είναι αρνητική, καθώς μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου θα πρέπει να πληρωθεί η τέταρτη δόση του ΕΝΦΙΑ ύψους 500 εκατ., η τελευταία δόση του φόρου για τις επιχειρήσεις που ανέρχεται σε 500 εκατ., τα τέλη κυκλοφορίας, δόση ή δόσεις για την ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών, ο φόρος εισοδήματος νομικών προσώπων. Επίσης έως την Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου θα πρέπει οι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες να πληρώσουν τις εισφορές του Νοεμβρίου του ΕΦΚΑ. Όπως αναφέρει ο Φορέας σε ανακοίνωση του, την ίδια ημερομηνία θα πραγματοποιηθεί η καταβολή της εισφοράς μέσω άμεσης χρέωσης τραπεζικού λογαριασμού (πάγια εντολή).
Η ρύθμιση οφειλών στο Δήμο
Στο μεταξύ, στις 31 Δεκεμβρίου 2019 εκπνέει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τη ρύθμιση των οφειλών προς το Δήμο Ιωαννιτών. Η ρύθμιση μπορεί να γίνει και έως 100 δόσεις, σύμφωνα με τις διατάξεις του σχετικού νόμου που δίνει τη δυνατότητα ρύθμισης των οφειλών προς τους πολίτες.
Να σημειωθεί ότι όσοι υπαχθούν στη ρύθμιση θα αποφύγουν τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, όπως δεσμεύσεις φορολογικής ενημερότητας και δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών.
• Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν για περισσότερες πληροφορίες με το Τμήμα Ταμείου, στη Διεύθυνση Οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου Ιωαννιτών και στα τηλέφωνα επικοινωνίας 26513 61348, 26513 61323 και 26513 61338, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.