Ενδιαφέρον του Εμ. Γκριμάλντι για το λιμάνι Ηγουμενίτσας

on .

LIMANI HGOYMENITSAS PLOIA

• Ο χρόνος κυλάει αντίστροφα για την αξιοποίηση των 10 περιφερειακών λιμανιών που λειτουργούν ως Ανώνυμες Εταιρείες, μεταξύ των οποίων είναι και της Ηγουμενίτσας. 
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, Άρη Ξενόφο το σχέδιο είναι έτοιμο και απομένει η τελική συνάντηση με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη. Άλλωστε ο ΥΝΑ θα περάσει τη νομοθετική ρύθμιση που χρειάζεται και η οποία θα καθορίζει τους όρους αξιοποίησης των λιμανιών.
Η διαδικασία για την είσοδο επενδυτών αναμένεται να αρχίσει στα τέλη Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ.
Όπως έχει ξεκαθαρίσει ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, η περίπτωση κάθε λιμανιού έχει εξεταστεί ξεχωριστά, ούτως ώστε, πάντα με γνώμονα τα δημόσια έσοδα, να αποφασιστεί το σωστό μοντέλο ιδιωτικοποίησης και ανάπτυξης.
Τα δέκα υπό ιδιωτικοποίηση λιμάνια είναι τα εξής: Αλεξανδρούπολης, Ελευσίνας, Λαυρίου, Ραφήνας, Ηγουμενίτσας, Κέρκυρας, Καβάλας, Βόλου, Πάτρας και Ηρακλείου.
Για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, όπως και για αυτά της Πάτρας και του Ηρακλείου έχει δείξει ενδιαφέρον ο Ιταλός πλοιοκτήτης Εμάνουελ Γκριμάλντι, του οποίου ήδη καράβια εκτελούν δρομολόγια από την Ιταλία προς την Ηγουμενίτσα και άλλα ελληνικά λιμάνια.