«Αυλαία» ανοίγει σήμερα για τις φθινοπωρινές εκπτώσεις!

on .

PEZODROMOS AGORA KOSMOS

• Aνοίγει σήμερα η «αυλαια» των ενδιάμεσων φθινοπωρινών εκπτώσεων οι οποίες θα διαρκέσουν συνολικά 15 ημέρες, δηλαδή έως και τις 15 Νοεμβρίου.
Στα Γιάννενα τα εμπορικά προσφέρουν τα είδη τους με τιμές μειωμένες σε ποσοστό έως και 40%, προκειμένου να προσελκύσουν πελάτες ανεβάζοντας τον τζίρο τους σε μία περίοδο «νεκρή» ουσιαστικά, λίγο πριν μπούμε στην τελική ευθεία για τις γιορτές.
Όπως συνηθίζεται -και παρά τις αντιρρήσεις της Διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου- την ερχόμενη Κυριακή, πρώτη των ενδιάμεσων εκπτώσεων, τα καταστήματα στην πόλη μας θα είναι ανοιχτά, από τις 11.00 έως τις 18.00. Η προαιρετική λειτουργία των μαγαζιών την Κυριακή αποτελεί πάντως «κόκκινο πανί» για τα συνδικάτα των εργαζομένων στο λιανεμπόριο, που αναμένεται και αυτή τη φορά να αντιδράσουν.

Ίσως οι τελευταίες…
Είναι πολύ πιθανόν, όπως αναφέρει το «protothema.gr», οι φετινές ενδιάμεσες χειμερινές εκπτώσεις να είναι και οι τελευταίες, καθώς το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων φέρεται να έχει λάβει αρκετά σοβαρά υπόψη το αίτημα του εμπορικού κόσμου για κατάργησή τους.
Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις, οι οποίες γίνονται τα πρώτα δεκαπενθήμερα του Μαΐου και του Νοεμβρίου, θεσμοθετήθηκαν το 2013 με το νόμο 4177/2013, ως μια κίνηση για την αναθέρμανση της αγοράς.

Τιμές και ποσοστά
Με την ευκαιρία έναρξης των εκπτώσεων υπενθυμίζεται πως η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (διαγεγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική, ενώ επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.
Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»).
Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.
Εξάλλου, οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν ότι η παλαιά τιμή πώλησης, που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Και… Black Friday!
Μετά το τέλος των ενδιάμεσων εκπτώσεων έρχεται η «Βlack Friday», η όποια τα τελευταία χρόνια βρίσκει απήχηση στη χώρα μας, με τα καταστήματα να προχωρούν σε προσφορές και τους καταναλωτές να ανταποκρίνονται σε μεγάλο βαθμό. Το… έθιμο τηρούν όλο και περισσότερα καταστήματα και στα Γιάννενα
Η «Black Friday» ορίζεται συνήθως την τέταρτη Παρασκευή του Νοεμβρίου, αλλά πάντα ακολουθεί την ημέρα των Ευχαριστιών. Φέτος πέφτει στις 29 Νοεμβρίου.