«ΠΙΝΔΟΣ»: Συνεταιρισμός - πρότυπο που στηρίζει την τοπική οικονομία

on .

DHMHTRIOY ARAMPATZH

• Για έναν συνεταιρισμό – πρότυπο, που λειτουργεί με απόλυτη επιτυχία σε μια ανταγωνιστική αγορά, έχει καταστεί συνώνυμο της ποιότητας και στηρίζει την οικονομία μιας ορεινής περιοχής, έκανε λόγο η Υφυπ. Αγροτικής Ανάπτυξης Φωτεινή Αραμπατζή αναφερόμενη στον Αγροτικό Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμού Ιωαννίνων «Πίνδος», κατά την συνάντηση που είχε με την Διοίκησή του.
Την Υφυπουργό επισκέφθηκαν ο Πρόεδρος του συνεταιρισμού Ανδρέας Δημητρίου και ο Γενικός Διευθυντής, με αφορμή το επικείμενο νομοσχέδιο για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς.
Σύμφωνα με την κ. Αραμπατζή «στόχος της Κυβέρνησης είναι η νέα νομοθετική πρωτοβουλία για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς να είναι Νόμος – Πλαίσιο με βάση τις διεθνείς συνεταιριστικές αρχές. Δεν σκοπεύουμε να τους «πνίξουμε» με υπερβολικές ρυθμίσεις αλλά αντίθετα, θέλουμε να τους δώσουμε τα εργαλεία για να είναι ακόμη πιο ευέλικτοι και αποτελεσματικοί, λειτουργώντας πάντοτε με όρους αγοράς, προς όφελος των μελών τους, αλλά και της αγροτικής οικονομίας γενικότερα».
Όσον αφορά στο αίτημα του συνεταιρισμού για το μη συνυπολογισμό στον συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων η κ. Αραμπατζή τόνισε: «Η θέση της Κυβέρνησης είναι ότι ο ΕΝΦΙΑ πρόκειται να επανεξεταστεί συνολικά το 2020 και στο πλαίσιο αυτό πρόκειται να εξεταστεί και το συγκεκριμένο ζήτημα».
Για την αντιμετώπιση των ελληνοποιήσεων, η Υφυπουργός επαναβεβαίωσε ότι πρόκειται για κεντρική προτεραιότητα της Κυβέρνησης κι έχουν ήδη δοθεί εντολές για εντατικοποίηση των ελέγχων.
Αναφερόμενη ειδικά στον κλάδο της πτηνοτροφίας σημείωσε: «Η πτηνοτροφία αποτελεί για την Κυβέρνηση στρατηγικής σημασίας τομέα της αγροτικής οικονομίας και φυσικά είναι στις προτεραιότητές μας να τον στηρίξουμε και να συμβάλουμε στην περαιτέρω ανάπτυξή του».