Την Παρασκευή το Νομοσχέδιο για ΕΝΦΙΑ και 120 δόσεις

on .

ENFIA

• Το πρώτο Νομοσχέδιο της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη θα κατατεθεί σήμερα στη Βουλή, όπως προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.
Χθες στην πρώτη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, το χρονοδιάγραμμα της κατάθεσης των πρώτων νομοσχεδίων. Πιο συγκεκριμένα:
 Το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος που περιλαμβάνει επιλογή Γενικών Διευθύνων και άλλες διατάξεις κατατίθεται σήμερα, Τετάρτη και ψηφίζεται έως τις 8 Αυγούστου.
 Το νομοσχέδιο για τον ΕΝΦΙΑ και τις 120 δόσεις κατατίθεται ως κατεπείγον μεθαύριο, Παρασκευή και ψηφίζεται το αργότερο την 1η Αυγούστου.
 Νομοσχέδιο με σειρά διατάξεων από διάφορα υπουργεία. Περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την κατάργηση του ασύλου. Κατατίθεται την Δευτέρα και ψηφίζεται ως τις 8 Αυγούστου.
Παράλληλά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί ότι δεν θα μειωθεί το αφορολόγητο όριο. Αυτό που θα γίνει είναι να εισαχθεί ένας φορολογικός συντελεστής 9% για εισοδήματα ως 10.000 ευρώ. H κλίμακα θα ξεκαθαρίσει με το φορολογικό νομοσχέδιο του Σεπτεμβρίου».