Νέα εμπειρία για τα Γιάννενα το e-branch της Τράπεζας Πειραιώς

on .

GEORGOPOYLOS GIORGOS PEIRAIOS

• Γεγονός θα είναι σε λίγες μέρες και στα Γιάννενα (στη συμβολή των οδών Πυρσινέλλα 16 & Γ. Σακκά) το πρώτο e – branch της Τράπεζας Πειραιώς. Πρόκειται για αυτοματοποιημένο κατάστημα που λειτουργεί με διευρυμένο ωράριο και το οποίο θα δίνει την ευκαιρία στους πελάτες της Τράπεζας να πραγματοποιούν τις συναλλαγές τους με ταχύτητα, ευκολία και ασφάλεια
Με την ευκαιρία αυτή ο Γενικός Δ/ντής της Τράπεζας, υπεύθυνος για το Δίκτυο Βορείου Ελλάδος κ. Γιώργος Γεωργόπουλος, μιλώντας στον «Π.Λ.» αναφέρθηκε

και στην στρατηγική που ακολουθεί η Πειραιώς στην περιοχή.

Η συνέντευξη

• Κύριε Γεωργόπουλε, τι επιδιώκει η Τράπεζα Πειραιώς με τη δημιουργία του καταστήματος e-branch, που θα ξεκινήσει τη λειτουργία του στα Γιάννενα τις επόμενες ημέρες;

- Η Τράπεζά μας επιδιώκει σταθερά τα τελευταία χρόνια, τη δημιουργία μιας σύγχρονης εμπειρίας τραπεζικής εξυπηρέτησης που θα προσαρμόζει τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες στις ανάγκες και απαιτήσεις του κάθε πελάτη. Αυτό που επιθυμούμε, είναι ο κάθε πελάτης να μπορεί να διενεργεί τις συναλλαγές του με όποιον τρόπο ταιριάζει στις δικές του ανάγκες και προτιμήσεις.
Σε αυτή την κατεύθυνση, η Τράπεζα Πειραιώς ανέπτυξε τα πρώτα πλήρως αυτοματοποιημένα καταστήματα στην Ελλάδα. Ήδη λειτουργούν e-branch σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κρήτη και η ανταπόκριση που έχουμε δεχθεί από τους πελάτες μας μέχρι σήμερα είναι ιδιαίτερα θετική.
Πλέον και οι πελάτες μας στα Ιωάννινα -ιδιώτες και επιχειρήσεις- θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν γρήγορα και με ασφάλεια τις συναλλαγές τους, σε ευέλικτο ωράριο, τις καθημερινές ως τις 20:30 και το Σάββατο, από τις 10.00 ως τις 17:00.

• Ποιες είναι οι υπηρεσίες που προσφέρει το e – branch;

- Οι πελάτες μας μπορούν να εκτελέσουν πληθώρα συναλλαγών μέσω του e-branch, όπως ενδεικτικά:
- Να συνδεθούν μέσω video κλήσης με τον «ταμία από απόσταση» και να πραγματοποιήσουν οποιαδήποτε ταμιακή συναλλαγή
- Να κάνουν κατάθεση ή ανάληψη μετρητών, καθώς και να εξοφλήσουν λογαριασμούς και οφειλές Δημοσίου.
- Να μεταφέρουν χρήματα σε άλλους λογαριασμούς της Τράπεζας.
- Να καταμετρήσουν κέρματα με αυτόματο τρόπο και να τα καταθέσουν άμεσα στο λογαριασμό τους, κοκ.
Επιπλέον, οι πελάτες μας έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν και να εξοικειωθούν με τις δυνατότητες που προσφέρει η winbank, μέσω tablets που υπάρχουν σε όλα τα e-branch, έχοντας στη διάθεσή τους και την υποστήριξη των έμπειρων στελεχών μας.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι αναπτύξαμε πρωτοποριακές υπηρεσίες για τη διευκόλυνση των συνανθρώπων μας με προβλήματα όρασης και ακοής.

• Κύριε Γεωργόπουλε, όπως γνωρίζετε, στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων υπάρχει μεγάλος αριθμός μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, οι οποίες τα τελευταία χρόνια ήρθαν αντιμέτωπες με πολλές προκλήσεις. Με ποιο τρόπο μπορεί να στηρίξει αυτές τις επιχειρήσεις η Τράπεζα Πειραιώς;

- Είναι γνωστό ότι τα προηγούμενα χρόνια, η οικονομική κρίση είχε ως απόρροια την μείωση στις χορηγήσεις δανείων. Πλέον αυτή η εικόνα αλλάζει. Η Τράπεζα Πειραιώς είναι σε θέση να πρωτοστατήσει στην αυξανόμενη ζήτηση δανείων μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων. Και θέλουμε και μπορούμε.
Για το 2019 στόχος είναι η χορήγηση νέων χρηματοδοτήσεων ύψους 4 δισ. ευρώ, κάτι που επιβεβαιώνεται από τα στοιχεία των πρώτων μηνών του έτους. Στην επανεκκίνηση αυτής της πιστωτικής επέκτασης η Τράπεζα Πειραιώς θα χορηγεί το ένα στα τρία νέα δάνεια της αγοράς.

• Παρατηρείτε αντίστοιχα αυξανόμενη ζήτηση και στα δάνεια ιδιωτών;

- Το τελευταίο διάστημα παρατηρούμε αύξηση στις αγορές και πωλήσεις κατοικιών, ενώ αρκετοί ιδιοκτήτες αποφασίζουν να προσφέρουν ένα ακίνητό τους για βραχυχρόνιες μισθώσεις. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να πληθαίνουν πλέον οι πελάτες μας που σκέφτονται την προοπτική ενός στεγαστικού δανείου για επισκευή ή αγορά κατοικίας, είτε για δική τους χρήση, είτε για ενοικίαση.
Όσο για την καταναλωτική πίστη, σήμερα, περισσότερο από ποτέ, οι καταναλωτές μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα καταναλωτικά τους δάνεια ως μέσο για να καλύψουν τις ανάγκες τους, αντί να ξοδέψουν τις αποταμιεύσεις τους.

• Τι σημαίνει η προσωποποιημένη τιμολόγηση δανείων;

- Η Τράπεζα Πειραιώς αναγνωρίζει ότι κάθε πελάτης είναι διαφορετικός και υιοθετεί ένα νέο μοντέλο τιμολόγησης, λαμβάνοντας υπόψη παραμέτρους της πιστωτικής του συμπεριφοράς, καθώς και παράγοντες διαμόρφωσης του κόστους. Ως αποτέλεσμα, ο νέος τρόπος τιμολόγησης των στεγαστικών και των καταναλωτικών δανείων είναι απόλυτα προσωποποιημένος, ενώ παράλληλα δίνει στον πελάτη την δυνατότητα να διαμορφώσει το επιτόκιο δανεισμού και κατ' επέκταση το ποσό της δόσης που θα πληρώνει.

• Ποιες είναι οι ιδιαιτερότητες της Β. Ελλάδος και της Ηπείρου ειδικότερα;

- Κατ’ αρχήν είναι έκδηλη στην περιοχή η έντονη διάθεση για καινοτομία και επιχειρηματικότητα. Επίσης, οι άνθρωποι είναι ανοιχτοί σε νέες ιδέες, όμως ταυτόχρονα απαιτούν γερά θεμελιωμένες σχέσεις εμπιστοσύνης. Θεωρώ ότι η Τράπεζά μας και κυρίως οι συνεργάτες στην πρώτη γραμμή, στα καταστήματα, έχουν κατορθώσει με συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια, να ανταποκριθούν με επιτυχία στην αποστολή τους, επ’ ωφελεία της περιοχής.