Αύξηση 1,54 δισ. στις καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα τον Απρίλιο

on .

TTE

• Αύξηση κατά 1.542 εκατ. ευρώ παρουσίασαν, τον Απρίλιο του 2019, οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα, έναντι αύξησης κατά 1.217 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε σε 6% από 5,5% τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος.
Επίσης, αύξηση κατά 709 εκατ. ευρώ παρουσίασαν τον Απρίλιο οι καταθέσεις των επιχειρήσεων, έναντι αύξησης κατά 699 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε σε 5,3% από 6,2% τον προηγούμενο μήνα.
Όπως αναφέρει η Τράπεζα της Ελλάδος, οι καταθέσεις των μη χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων αυξήθηκαν κατά 535 εκατ. ευρώ, έναντι αύξησης κατά 894 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι καταθέσεις των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και των λοιπών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων αυξήθηκαν κατά 175 εκατ. ευρώ, έναντι μείωσης κατά 196 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.
Αναφορικά με τις καταθέσεις από νοικοκυριά και ιδιωτικά μη κερδοσκοπικά ιδρύματα τον Απρίλιο, παρουσίασαν αύξηση κατά 833 εκατ. ευρώ έναντι αύξησης κατά 518 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε σε 6,2% από 5,4% τον προηγούμενο μήνα.
Περαιτέρω στην ίδια ενημέρωση η Τράπεζα της Ελλάδος ανακοινώνει πως ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της συνολικής χρηματοδότησης της εγχώριας οικονομίας ήταν μηδενικός από -0,6% τον προηγούμενο μήνα, ενώ η μηνιαία καθαρή ροή ήταν αρνητική κατά 92 εκατ. ευρώ, έναντι θετικής καθαρής ροής 522 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.