Ο υποβιβασμός του ΠΑΣ «πλήγμα» για την πόλη

on .

PAS GIANNINA LOGO

• Αν και ο υποβιβασμός του ΠΑΣ Γιάννινα είναι οριστικός, δεν παύει ο τρόπος με τον οποίο έγινε και οι κυβερνητικές ευθύνες που υπάρχουν, όπως αναδείχθηκαν και από τον «Π.Λ.» στο φύλλο του Σαββατοκύριακου, να απασχολούν την κοινή γνώμη της Ηπείρου.
Η σύνδεση του ΠΑΣ Γιάννινα με την τοπική κοινωνία και οικονομία είναι δεδομένη και αποδεικνύεται και από τις θέσεις που εξέφρασαν μέσα από τις στήλες του «Πρωινού Λόγου της Δευτέρας», πέντε από τις δημοτικές παρατάξεις που κατέρχονται στις εκλογές της Κυριακής στο Δήμο Ιωαννιτών. Ενδιαφέρον έχουν επίσης οι θέσεις τους για την κατασκευή ενός σύγχρονου γηπέδου, που να ανταποκρίνεται στις νέες ανάγκες που υπάρχουν.
Ο Νίκος Γκόντας, πρώην δήμαρχος, επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας, έκανε λόγο για «άθλια μεθόδευση από την πολιτική και αθλητική ηγεσία» που οδήγησε το ΠΑΣ στην πτώση, προσθέτοντας πως «τα λόγια παρηγοριάς του πρωθυπουργού για άμεση επάνοδο, επιδείνωσε ακόμη περισσότερο την πικρία». Ο Θωμάς Μπέγκας, επίσης σημειώνει πώς δεν τηρήθηκαν οι όροι της προκήρυξης του πρωταθλήματος για την τοποθέτηση VAR, ενώ ο Μωυσής Ελισάφ αναφέρει πως στήριξε την ΠΑΕ σε σύσκεψη στο Δημαρχείο. «Η ομάδα προβάλλει την πόλη και ο Δήμος οφείλει να την στηρίζει στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του» προσθέτει.
Ο Άρης Μπαρτζώκας, εκτιμά πως ο ΠΑΣ Γιάννινα αδικήθηκε κατάφωρα από τη διαιτησία, προσθέτοντας και αυτός ότι ο Δήμος πρέπει να είναι αρωγός στην ΠΑΕ. Τέλος ο εκπρόσωπος της παράταξης του Λάζαρου Νάτση (ΣΥΡΙΖΑ), Βλάσης Παπαχρήστου είναι ο μόνος που κρατά διαφορετική στάση, λέγοντας πως πρέπει να διαχωρίζουμε το κομμάτι της Ανώνυμης Εταιρίας από αυτό της ομάδας, δεν παίρνει σαφή θέση για τον υποβιβασμό και για τυχόν κυβερνητικές ευθύνες, επικαλούμενος και την περυσινή «εκστρατεία» των 2.000 οπαδών του ΠΑΟΚ στα Γιάννενα, που «δεν θα μπορούσε να έχει χαρακτηριστικά αθλητικού τουρισμού», όπως σημειώνει.

Οι γηπεδικές εγκαταστάσεις
Σοβαρό αναδεικνύεται από τις πέντε παρατάξεις (δεν απάντησε στα ερωτήματα η παράταξη της κ. Τ. Καλογιάννη), το ζήτημα ενός σύγχρονου γηπέδου ποδοσφαίρου. Η πρόθεση που είχε εκδηλωθεί για κατασκευή νέου γηπέδου δίπλα από το ΠΕΑΚΙ, συναντά τη θετική στάση των υποψηφίων δημάρχων. Ο Νίκος Γκόντας, θυμίζει ότι είχε εξεταστεί στο παρελθόν και η περίπτωση των Μαρμάρων, ενώ για το ΠΕΑΚΙ λέει ναι, με ταυτόχρονη απελευθέρωση του Εθνικού Σταδίου «Ζωσιμάδες».
Ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, αναφέρει πως συζητά την παραχώρηση δημοτικής έκτασης, εφόσον υπάρξει πρόταση που να καλύπτει τεχνικές και λειτουργικές προδιαγραφές. Θετικός στην παραχώρηση έκτασης στον ΠΑΣ δίπλα από το ΠΕΑΚΙ, δηλώνει ο Άρης Μπαρτζώκας, με δύο προϋποθέσεις: Να μη θιγούν τα άλλα σωματεία και ο μαζικός αθλητισμός και να παρουσιάσει η ΠΑΕ πλήρες πλάνο χρηματοδότησης. Ανοικτός να συζητήσει κάθε επενδυτική πρόταση, δηλώνει ο Μ. Ελισάφ, ενώ ο Βλ. Παπαχρήστος (παράταξη Λ. Νάτση) υποστηρίζει πως δεν υπάρχει σοβαρή και βιώσιμη οικονομοτεχνική μελέτη. Προσθέτει ακόμη πως αν ο Δήμος παραχωρήσει έκταση στην ΠΑΕ θα πρέπει να ζητήσει σημαντικά αθλητικά αντισταθμιστικά οφέλη.
* * *
Το συμπέρασμα που προκύπτει, είναι ότι από πολιτικής άποψης, δεν φαίνεται να υπάρχουν σοβαρές αντιρρήσεις για κατασκευή ενός σύγχρονου γηπέδου ποδοσφαίρου. Το ζητούμενο για να ξεκινήσει σοβαρή συζήτηση, είναι να υπάρξει μελέτη και χρηματοδότηση. Κι εδώ η μπάλα πάει στο… γήπεδο του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Γιώργου Χριστοβασίλη και όσων ενδεχομένως θα ήθελαν να επενδύσουν σε ένα τέτοιο έργο… Την επόμενη δημοτική περίοδο, είναι σίγουρο, ότι αυτό θα είναι ένα από τα ζητήματα που θα απασχολήσουν το Δήμο Ιωαννιτών και το φίλαθλο κόσμο.