Ποιες ειδικότητες ζητά ο Δ. Ιωαννιτών για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

on .

BOHTHEIA STO SPITI AYTOKINHTA

• Την υποβολή αιτήματος στο Υπουργείο Εσωτερικών, για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, για τη στελέχωση των οργανικών μονάδων του Δήμου στο πλαίσιο του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» επικύρωσε ομόφωνα σε ειδική συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων.
Στις αρχές του έτους ο Δήμος είχε προχωρήσει στην τροποποίηση του ισχύοντος Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του, προκειμένου να δημιουργηθούν οργανικές θέσεις αντίστοιχες με τον αριθμό των ήδη εργαζομένων στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».
Το αίτημα του Δήμου στο ΥΠΕΣ αφορά τις παρακάτω ειδικότητες: Π.Ε. Κοινωνιολόγων: 4 θέσεις, Τ.Ε. Κοινωνικών Λειτουργών: 2 θέσεις, Τ.Ε. Νοσηλευτών: 4 θέσεις, Δ.Ε. Βοηθών Νοσηλευτών: 2 θέσεις, Υ.Ε. Οικογενειακών Βοηθών: 7 θέσεις.
Στο Δήμο Ιωαννιτών αυτή την στιγμή λειτουργούν 6 προγράμματα: Γιάννενα, Παμβώτιδα, δυο στην Ανατολή, Πέραμα και Μπιζάνι.
Για το οικονομικό έτος 2019, η μισθολογική δαπάνη του προσωπικού καλύπτεται από τις πιστώσεις του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» οι οποίες μεταφέρονται στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εσωτερικών και αποδίδονται με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών στους δικαιούχους Δήμους.
Από το 2020 και εφεξής, εγγράφεται ειδική πίστωση στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εσωτερικών, η οποία αποδίδεται με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών στους δικαιούχους Δήμους.