Αναδρομικά έως 4.570 ευρώ για 2,4 εκατ. συνταξιούχους

on .

PORTOFOLI SYNTAKSH

• Αναδρομικά που μπορεί να φτάσουν έως 4.570 ευρώ θα δοθούν σε πάνω από 2 εκατ. συνταξιούχους, λόγω των παράνομων μειώσεων του Μνημονίου του 2012.
Αυτό προκύπτει από ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου», στο οποίο σημειώνεται ακόμη ότι αν κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος Κατρούγκαλου τότε, τα ποσά αυτά σχεδόν διπλασιάζονται!
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα ποσά των αναδρομικών κατά μέσο όρο κυμαίνονται από 2.560 ευρώ ως 4.570 ευρώ.
Οι δικαστικές αποφάσεις που εκδίδονται από τις αρχές του 2019 δικαιώνουν συνταξιούχους με αγωγές που κατατέθηκαν μετά την απόφαση του ΣτΕ και μετά το νόμο Κατρούγκαλου, με επιστροφές για το διάστημα από 1ης Ιουλίου 2015 ως και 2018.
Αν επρόκειτο σήμερα να πληρωθούν τα αναδρομικά των 6,4 δισ. ευρώ από τις μειώσεις που είχαν σε κύριες και επικουρικές συντάξεις οι περίπου 1,4 εκατ. συνταξιούχοι που παίρνουν άθροισμα άνω των 1.000 ευρώ, τότε κατά μέσο όρο θα έπρεπε να επιστραφούν 4.570 ευρώ στον καθένα. Ενώ αν τα 6,4 δισ. ευρώ καλύπτουν και τους συνταξιούχους κάτω των 1.000 ευρώ που έχασαν τα Δώρα, δηλαδή για τα 2,4 εκατ. συνταξιούχους, τότε κατά μέσο όρο θα έπρεπε να επιστραφούν 2.560 ευρώ στον καθένα.
Τα τελικά ποσά που έχουν λαμβάνειν οι συνταξιούχοι θα είναι δυνατό να εκτιμηθούν με περισσότερη ακρίβεια όταν βγει η πολυαναμενόμενη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τη συνταγματικότητα ή μη του επανυπολογισμού των παλιών συντάξεων που εισήγαγε ο νόμος Κατρούγκαλου.