Τα επιχειρηματικά δάνεια να ενταχθούν στην προστασία της α΄ κατοικίας

on .

DANEIA SPITAKI

• Μπορεί οι μικρομεσαίοι Έλληνες επιχειρηματίες να «έβαλαν πλάτη» στα χρόνια της κρίσης, στηρίζοντας την συνοχή του εμπορίου, της αγοράς και της κοινωνίας, ωστόσο δεν λαμβάνονται εκείνα τα μέτρα που θα τους έδιναν σημαντικές οικονομικές «ανάσες» και θα τους βοηθούσαν να σταθούν όρθιοι!
Σ’ αυτό το πλαίσιο λοιπόν η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), ενόψει των νέων εξελίξεων και των αντιρρήσεων μέρους των Θεσμών για την υπαγωγή των δανείων των επιχειρηματιών στην προστασία της πρώτης κατοικίας, απέστειλε επιστολή προς τον πρωθυπουργό και στους αρχηγούς των κομμάτων.
Μέσω της επιστολής ζητά τη συνδρομή τους για την τελική νομοθέτηση της προστασίας της πρώτης κατοικίας των επιχειρηματιών, «ως κορυφαίου μέτρου για την ομαλή λειτουργία της αγοράς και την πορεία προς την ανάπτυξη».
Όπως μεταξύ άλλων, αναφέρει η ΕΣΕΕ «στο πέρασμα αυτών των δύσκολων καιρών οι Έλληνες επιχειρηματίες μέτρησαν επανειλημμένα σημαντικές και δυσανάλογες απώλειες, πληρώνοντας το τίμημα της αδιάκοπης προσήλωσής τους στην χώρα, αντί να καταφύγουν στις εύκολες λύσεις της μεταφοράς κεφαλαίων και δραστηριοτήτων στο εξωτερικό, που πολλοί άλλοι ακολούθησαν, κάνοντας σήμερα εκ του ασφαλούς τους τιμητές.
»Αυτή η τραυματισμένη πολυπληθής τάξη ένα κυρίαρχο αίτημα έχει από την Ελλάδα της μετά μνημόνιο εποχής: Την ένταξη των δανείων των επιχειρηματιών με προσημείωση ή υποθήκη πρώτης κατοικίας στο πλαίσιο προστασίας που θα αντικαταστήσει τον Νόμο Κατσέλη».
Και σε άλλο σημείο προσθέτει ότι «δεν είναι μόνο επιτακτικό αίτημα της οικονομίας και της κοινωνίας, είναι και προαπαιτούμενο για την μετάβαση της χώρας στην εποχή της ανάπτυξης, καθώς θα διασφαλίσει σε μεγάλο βαθμό την αρχή της ισονομίας και της ίσης μεταχείρισης, που εξακολουθούν δυστυχώς ακόμη σήμερα να είναι ζητούμενα…».