Κατά 24 εκατ. ευρώ αυξήθηκαν μέσα σ’ ένα μήνα οι οφειλές του Δημοσίου προς ιδιώτες

on .

EYRO THLIA

• Το Κράτος που έχει «γονατίσει» επιχειρήσεις και νοικοκυριά λόγω της υπέρμετρης φορολογίας και των σκληρών πολιτικών λιτότητας, αποδεικνύεται στην πράξη ο μεγαλύτερος μπαταχτσής!
Ζητά από τους πολίτες να είναι συνεπείς στις οικονομικές υποχρεώσεις τους απέναντι στην Εφορία και τα Ταμεία (και όταν δεν μπορούν ενεργοποιούνται αναγκαστικά μέτρα είσπραξης), ενώ την ίδια ώρα το Δημόσιο δεν πληρώνει τις υποχρεώσεις του στους ιδιώτες!
Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, σύμφωνα με τα οποία στο τέλος του Ιανουαρίου οι συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα, διαμορφώθηκαν στα 2,067 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 24 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με τα 2,043 δισ. ευρώ που είχαν διαμορφωθεί στο τέλος Δεκεμβρίου.
Έτσι, οι συνολικές οφειλές των υπουργείων, των ασφαλιστικών ταμείων, των νοσοκομείων, των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης και των λοιπών νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου αυξήθηκαν στα 1,579 δισ. ευρώ στις 31-01-2019 από 1,537 δισ. ευρώ στις 31-12-2018.