Λιγότερα στην Ήπειρο τα «κόκκινα» δάνεια!

on .

MEGALOY XRHSTOS PEIRAIOS 5 3 19

• Στη συνδρομή της Τράπεζας Πειραιώς στη στήριξη της επιχειρηματικότητας της Ηπείρου, αναφέρθηκε χθες σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Χρ. Μεγάλου (φωτό), ο οποίος επισκέπτεται την περιοχή μας, μαζί με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Γιώργο Χατζηνικολάου και άλλα επιτελικά στελέχη της.
Όπως είπε ο κ. Μεγάλου τα «κόκκινα δάνεια» στην Ήπειρο, είναι χαμηλότερα σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα. «Οι Ηπειρώτες είναι νοικοκύρηδες και αυτό φαίνεται», δήλωσε χαρακτηριστικά. Αναφερόμενος στη συνάντηση που έγινε με επιχειρηματίες, ανέφερε πως οι συνολικές χορηγήσεις για αυτούς ανέρχονται σε 350 εκ. ευρώ και οι καταθέσεις σε 80 εκ. ευρώ.

Ο Γ. Χατζηνικολάου
Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Πειραιώς Γιώργος Χατζηνικολάου χαιρέτισε την έκδοση, χθες, του δεκαετούς ομολόγου που αποτελεί σταθμό βελτίωσης της ελληνικής οικονομίας και ανοίγει ευκαιρίες στις τράπεζες να χρηματοδοτήσουν και να βρουν πηγές κεφαλαίων στο εξωτερικό, το οποίο αρχίζει κατά τον κ. Χατζηνικολάου να διαμορφώνει μια καλύτερη εικόνα για τη χώρα μας και στο κομμάτι των ξένων επενδυτών. «Όσο μεγαλύτερη είναι η άνεση των τραπεζών στις πηγές χρηματοδότησης, τόσο μεγαλώνει και η ικανότητά μας να χρηματοδοτήσουμε την υγιή επιχειρηματικότητα, τη μόνη διέξοδο για δημιουργία απασχόλησης και την πραγματική απάντηση που θα δώσουμε στο brain drain» κατέληξε ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Ο Χρ. Μεγάλου
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου αναφέρθηκε και στην επίσκεψη που είχαν σε φορείς της πόλης όπως στον Δήμαρχο, τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου αλλά και βιομηχανίες.
Για την έκδοση, χθες, του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου υπογράμμισε ότι είναι δείγμα ότι η ελληνική οικονομία είναι στη σωστή κατεύθυνση και θα συνεχίσουν οι τράπεζες να είναι δίπλα στον Αγρότη, τον καταναλωτή, τον μικρομεσαίο για να μπορέσουν να χρηματοδοτήσουν τόσο την επιχείρησή του όσο και... τα όνειρά του.
Μεγάλη και απαραίτητη προϋπόθεση κατά τον κ. Μεγάλου για να βγει η χώρα, οι τράπεζες αλλά και ο καθένας από τον κυκεώνα των «κόκκινων» δανείων είναι να υπάρξει ανάπτυξη, να βοηθήσουν στην άνοδο των αξιών ακινήτων ώστε να αποπληρωθούν οι δόσεις και να γίνει μια ρύθμιση με απαραίτητη προϋπόθεση να έχουμε ρυθμούς ανάπτυξης 3-4%.
Τέλος, ο κ. Μεγάλου τόνισε ότι ο πιο σημαντικός τρόπος για να είναι πιο αποτελεσματικό το τραπεζικό σύστημα είναι η αύξηση εσόδων ώστε οι τράπεζες να δημιουργήσουν κέρδη για μετόχους, καταθέτες, οι οποίοι θα παράγουν ερείσματα για τους ανθρώπους που έχουν κινδυνεύσει οι περιουσίες τους.
ΝΙΚΟΣ ΓΙΩΤΙΤΣΑΣ