Η ΔΕΥΑΙ βουλιάζει, αλλά ο Αντιπρόεδρος θέλει να διπλασιάσει τον μισθό του!

on .

DEYAI ELEGKTIKO EGGRAFO 13 2 19

• Αυτό δεν ξανάγινε! Αιρετός - διευθυντικό στέλεχος δημοτικής επιχείρησης, να θέλει οπωσδήποτε να διπλασιάσει τον μισθό του, εν μέσω κρίσης και παρά το γεγονός ότι αυτή η επιχείρηση, η ΔΕΥΑΙ εν προκειμένω, έχει ζημιές πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ το χρόνο, με τους πολίτες να πληρώνουν «χρυσάφι» το νερό!
Ο λόγος για τον Αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑ Ιωαννίνων κ. Μάκη Χρυσοστόμου, ο οποίος από τον Νοέμβριο του 2015 ορίσθηκε ως πλήρους απασχόλησης στέλεχος, με αρμοδιότητες απόλυτης εξουσίας και άρα αμειβόμενος.
Η αρχική απόφαση όριζε τις μηνιαίες αποδοχές του στα 1.068,75 ευρώ, αλλά (όπως έχει γράψει ο «Π.Λ.») δεν του αρκούσαν και ζήτησε τον διπλασιασμό του μισθού του!
Παρανόμως βεβαίως, αφού η ΔΕΥΑΙ είναι βουλιαγμένη στα χρέη κι έχει ζημιές κάθε χρόνο, αλλά τότε ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης έκρινε ως νόμιμη την απόφαση!
* * *
Μετά τα δημοσιεύματα και καταγγελίες ο Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου με την υπ αριθ. 39/22-12-2017 απόφασή του αρνήθηκε να θεωρήσει το σχετικό ένταλμα, λόγω της ζημιογόνου πορείας της ΔΕΥΑΙ (1.182.894 ευρώ το 2017 και 1.582.273 το 2016...). Ο κ. Χρυσοστόμου όμως επέμενε, υποβάλλοντας νέο ένταλμα στον Επίτροπο , ο οποίος και πάλι αρνήθηκε να το εγκρίνει, γιά τον ίδιο λόγο, όπως έπραξε και το VII Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου με την 115/29-5-2018 απόφασή του. Σημείωνε δε ότι λόγω... «συγγνωστής πλάνης», μπορεί να εξοφληθεί μόνο το συγκεκριμένο ένταλμα του ποσού των 2.137,50 ευρώ, με τις μηνιαίες αποδοχές του αντιπροέδρου να είναι εκείνες που ορίστηκαν αρχικώς, δηλαδή 1.068,75 ευρώ.
* * *
Αυτή η εξέλιξη φυσικά δεν ικανοποίησε τον κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος επανέφερε το θέμα στο Διοικητικό Συμβούλιο τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο, χωρίς αποτέλεσμα, λόγω αντιδράσεων ορισμένων συμβούλων. Στις 8 Φεβρουαρίου, όμως, συνεδρίασε το Δ.Σ. χωρίς πρόσκληση και απουσιαζόντων των διαφωνούντων, αποφασίστηκε να έχει ...αναδρομική εφαρμογή η απόφαση του Επιτρόπου, παρά το γεγονός ότι αυτή αφορούσε ένα συγκεκριμένο ένταλμα πληρωμής του!

* * *
Έτσι ο κ. Αντιπρόεδρος θα πάρει παρανόμως αναδρομικά δυό ετών, ένα επιπλέον χιλιάρικο για κάθε μήνα, χωρίς να σταλεί η νέα απόφαση για έγκριση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ούτε το ένταλμα για θεώρηση στον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου!
Κι αυτό διότι έτσι γνωμοδότησε μια δικηγόρος, (στην οποία ανατίθενται τέτοιες δουλειές της ΔΕΥΑΙ, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες), αλλά η απόφαση είναι εξόφθαλμα νομικά διάτρητη και παράνομη, με το λόγο να έχει πλέον η Εισαγγελική Αρχή.