Πρωθυπουργός των φόρων και των πλειστηριασμών ο Αλ. Τσίπρας

on .

PLEISTHRIASMOS

• Σκληρή κριτική κατά της Κυβέρνησης για την υπερφορολόγηση διατυπώνει ο αναπλ. τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος, χαρακτηρίζοντας τον Αλέξη Τσίπρα «πρωθυπουργό των φόρων, των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών».
«Ο παραλογισμός της υπερφορολόγησης διαλύει τη χώρα και ο μόνος που δεν το αντιλαμβάνεται αυτό είναι ο κ. Τσίπρας» σχολιάζει ο κ. Βεσυρόπουλος, αναφερόμενος σε στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΑΑΔΕ.
Όπως σημειώνει «τα στοιχεία της έκθεσης της ΑΑΔΕ επιβεβαιώνουν ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα με οικονομικά εξουθενωμένους πολίτες που αδυνατούν να πληρώσουν τους φόρους τους και υφίστανται ή κινδυνεύουν να υποστούν κατασχέσεις και πλειστηριασμούς».
«Μόνο το Νοέμβριο οι Έλληνες πολίτες δεν κατάφεραν να πληρώσουν φόρους ύψους 801,2 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα οι ληξιπρόθεσμες οφειλές τους να φτάνουν πλέον τα 104 δισ. ευρώ και μαζί με τις προσαυξήσεις να υπερβαίνουν τα 185 δισ. ευρώ. Χαρακτηριστικό είναι ότι τους πρώτους 11 μήνες του 2018 οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές των πολιτών προς την Εφορία έφτασαν σχεδόν τα 10 δισ. ευρώ, με τα 7,9 δισ. ευρώ εξ αυτών να αποτελούν αμιγώς φορολογικές υποχρεώσεις που οι πολίτες δεν κατάφεραν να πληρώσουν» προσθέτει.
Και ο κ. Βεσυρόπουλος συνεχίζει: «η απάντηση της κυβέρνησης στη δραματική αυτή κατάσταση που η ίδια δημιούργησε δεν είναι άλλη από τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς: Συγκεκριμένα, έχουν ήδη επιβληθεί κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών σε 1.162.736 πολίτες, ενώ άλλοι 1.836.926 πολίτες βρίσκονται υπό την απειλή, όχι μόνο κατασχέσεων, αλλά και πλειστηριασμών της ακίνητης περιουσίας τους».