Αυξάνονται τα ληξιπρόθεσμα χρέη του Κράτους προς τους ιδιώτες

on .

XREH

• Στα 2,621 δισ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα συνολικά ληξιπρόθεσμα χρέη του κράτους σε ιδιώτες τον Οκτώβριο φέτος, έναντι 2,612 δισ. τον Σεπτέμβριο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Κυβέρνησης από το Υπουργείο Οικονομικών, τον Οκτώβριο οι οφειλές των υπουργείων και των άλλων κρατικών φορέων αυξήθηκαν κατά 81 εκατ. ευρώ έναντι του Σεπτεμβρίου. Ανήλθαν σε 1,994 δισ. ευρώ έναντι 1,913 δισ. τον Σεπτέμβριο. Αντιθέτως, οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων από την ΑΑΔΕ μειώθηκαν τον Οκτώβριο κατά 72 εκατ. ευρώ, σε 627 εκατ. ευρώ από 699 εκατ. ευρώ τον Σεπτέμβριο.

Δήλωση Χρ. Σταϊκούρα
Όνειρο θερινής νυκτός χαρακτήρισε ο Χρήστος Σταϊκούρας την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες, παρά το γεγονός ότι θα έπρεπε να έχουν μηδενιστεί από τις 20 Αυγούστου.
Ο τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, σε δήλωσή του σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι «η αποπληρωμή τους βασίζεται αποκλειστικά, πλέον, στην υπερ-φορολόγηση των πολιτών. Πρόκειται για συνειδητή πολιτική επιλογή, οικονομικά αναποτελεσματική και κοινωνικά άδικη. Είναι προφανές ότι απαιτείται αλλαγή οικονομικής πολιτικής. Η επόμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα υλοποιήσει ένα συνεκτικό σχέδιο με βασικούς άξονες τη συνολική μείωση φορολογικών συντελεστών και ασφαλιστικών εισφορών για όλους τους πολίτες, την υλοποίηση διαρθρωτικών αλλαγών και την ενίσχυση της ρευστότητας της οικονομίας, που θα στοχεύει στην υψηλή και διατηρήσιμη ανάπτυξη, τη δημιουργία πολλών και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής».