Σε 24ωρη απεργία κατεβαίνουν αύριο ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕ - ΟΤΑ

on .

APERGIA NTOYNTOYKA

• Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρά αύριο, Τετάρτη η ΑΔΕΔΥ, αλλά και οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ Ιωαννίνων, με το ραντεβού να δίνεται αυτή τη φορά έξω από το Δικαστικό Μέγαρο, με αφορμή δίκη για την αξιολόγηση.
Όπως, μεταξύ άλλων, αναφέρει η ΑΔΕΔΥ σε μακροσκελή ανακοίνωσή της «η απεργία αυτή είναι η πρώτη μετά την υποτιθέμενη έξοδό μας από τα μνημόνια και πραγματοποιείται επειδή οι επαφές με τους αρμόδιους υπουργούς απέβησαν άκαρπες, οι δε απαντήσεις στα δίκαια αιτήματά μας ήταν άκρως μνημονιακές και αρνητικές. Οι δεσμεύσεις για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ ως το 2022 και 2,2% ως το 2060, σε συνδυασμό με την αναιμική ανάπτυξη, είναι θηλιά στον λαιμό για τα εργασιακά μας δικαιώματα και προεξοφλούν τη διαιώνιση της λιτότητας, της υψηλής ανεργίας, της υπερφορολόγησης, των ιδιωτικοποιήσεων, οδηγώντας τη χώρα σε διαρκή οικονομική καχεξία και τους εργαζόμενους στη φτώχεια, στην εξαθλίωση και τον κοινωνικό αποκλεισμό.
»Η Κυβερνητική αισιοδοξία για καθαρή έξοδο από τα μνημόνια λίγους μήνες μετά τον Αύγουστο του 2018 καταρρέει, καθώς για το παραμικρό απαιτείται η έγκριση των δανειστών, ενώ αν αγνοηθούν καραδοκούν οι οίκοι αξιολόγησης και οι αγορές με τα επιτόκια δανεισμού ως φόβητρο, που απαγορεύει κάθε φιλολαϊκή πολιτική…».
• Από την πλευρά του ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων πραγματοποιεί συγκέντρωση στις 10 το πρωί έξω από το Εργατικό Κέντρο και πορεία στη συνέχεια μέχρι το Δικαστικό Μέγαρο. «Ζούμε εννιά χρόνια μνημονιακής πολιτικής. Οι μισθοί και συντάξεις έχουν γίνει επίδομα, τα θεσμικά θέματα υποβαθμίστηκαν, αυξήθηκαν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας. Οι υπηρεσίες υπολειτουργούν χωρίς προσωπικό, είναι στα όρια της κατάρρευσης και δεν φαίνεται φως στο τούνελ με αυτή την πολιτική. Και από πάνω θέλουν και κάνουν… αξιολόγηση», τονίζεται μεταξύ άλλων, σε σχετική ανακοίνωση.