«Σχεδιάζουμε παγκόσμια, κατασκευάζουμε τοπικά»

on .

MEETING

• Διήμερη συνάντηση σε Γιάννενα και Βόρεια Τζουμέρκα είχε η ομάδα του έργου Phygital, που οραματίζεται τη μετάβαση σε ένα μοντέλο παραγωγής βασισμένο στην ανοικτότητα, τη συνεργασία και τον πλούτο των ανθρώπινων σχέσεων και της φύσης. Για το σκοπό αυτό, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, επιδιώκει να αναπτύξει χώρους, εργαλεία και πρακτικές που μπορούν να επιτρέψουν στα μέλη μιας κοινωνίας να αξιοποιήσουν τις σύγχρονες τεχνολογίες για να κατασκευάσουν πρακτικές λύσεις για τις δικές τους ανάγκες, και να μοιραστούν αυτή τη γνώση με άλλους που έχουν παρόμοιες ανάγκες.
Η συνάντηση αποτέλεσε τη δεύτερη κατά σειρά του έργου και οργανώθηκε από το P2P Lab σε συνεργασία με τον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων, ενώ ο Δήμαρχος Γιάννης Σεντελές υποδέχτηκε και χαιρέτισε τους εταίρους του έργου, συμπεριλαμβανομένου και του Δήμου Λακατάμιας από την Κύπρο που πρόσφατα ενσωματώθηκε στο εταιρικό σχήμα.
Οι εταίροι συζήτησαν τα πιο κρίσιμα ζητήματα του έργου για τον καλύτερο συντονισμό των επιμέρους δράσεων στις τρεις περιοχές παρέμβασης σε Ελλάδα, Κύπρο και Αλβανία. Ταυτόχρονα, είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το ύπο-κατασκευή Makerspace στο Καλέντζι του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων και να γνωρίσουν την ευρύτερη περιοχή και τις προκλήσεις που στοχεύει να αντιμετωπίσει το έργο Phygital.
Το όραμα του εν λόγω έργου διατυπώνεται στη φράση «σχεδιάζουμε παγκόσμια, κατασκευάζουμε τοπικά».
***
Περισσότερες πληροφορίες στο http://phygitalproject.eu και στο http://www.interreg-balkanmed.eu.